Raynbow6
Kooltjesharker
- Berichten
- 170
Verleden week een varkensrollade gerookt.
Bewust geen kruidenmengsels gebruikt omdat ik het effect ven het roken wilde beleven.
We doen dit nog niet zo heel lang, vandaar.
Een 25 tal Ecobrasa's in de firestarter en aangestoken.
Deze verspreid over de bodem van de smoker en daaraan Weber briketten aan toegevoegd.
Smoker op temp. laten komen, 110 - 120C en de rollade op het rooster gelegd.
Gebruikte rookhout was Mesquite.
In totaal duurde de hele sessie toch nog 5,5 uur. Aan het eind toch nog wat Ecobrasa's aan moeten steken en toe moeten voegen. De temp daalde onder de 100C.
Bij 76C de luchttoevoer afgesloten, de rollade in alu. folie verpakt en teruggelegd voor nog een half uurtje rust.
Een geslaagde sessie met een sappige rollade als resultaat.
Mijn conclusie is wel dat hier best kruiden aan toegevoegd mogen worden.
Bewust geen kruidenmengsels gebruikt omdat ik het effect ven het roken wilde beleven.
We doen dit nog niet zo heel lang, vandaar.

Een 25 tal Ecobrasa's in de firestarter en aangestoken.
Deze verspreid over de bodem van de smoker en daaraan Weber briketten aan toegevoegd.
Smoker op temp. laten komen, 110 - 120C en de rollade op het rooster gelegd.
Gebruikte rookhout was Mesquite.
In totaal duurde de hele sessie toch nog 5,5 uur. Aan het eind toch nog wat Ecobrasa's aan moeten steken en toe moeten voegen. De temp daalde onder de 100C.
Bij 76C de luchttoevoer afgesloten, de rollade in alu. folie verpakt en teruggelegd voor nog een half uurtje rust.
Een geslaagde sessie met een sappige rollade als resultaat.
Mijn conclusie is wel dat hier best kruiden aan toegevoegd mogen worden.


