BasBQ
Beef en Steak

Gerookte speklapjes op eik.

Roland

Stoker
 
Berichten
258
Nog eens speklapjes gerookt, vlug klaar en eenvoudig. Deze keer eens de moeite gedaan om een paar foto's te nemen.

Wat voorgezouten speklapjes in de rookoven, een paar houtskooltjes in de schuif met één eiken chunk (2 op de foto maar eentje weggenomen wegens te veel rook) ongeveer 50 min zachtjes laten roken op 50°. Na die 50 min wat houtskool en chunk toegevoegd en nog 10 min op 120 ° Nadien nog even de brand in de chunks.

Nadien het spek in een Ikea zip zakje en vacuum getrokken met de water methode en een dagje in de frigo.

Weeral super lekker, dit kan je niet kopen in de winkel, klein minpuntje is dat ik er de volgende keer op moet letten om wat minder vet spek te nemen.

DSC_3399.JPG


DSC_3398.JPG


DSC_3401.JPG


DSC_3402.JPG


DSC_3403.JPG


DSC_3405.JPG


DSC_3406.JPG
 
Bovenaan Onderaan