Beste mede q-ers,
Vorige week een bezoek aan de hanos gebracht.
Daar hadden een mooi stuk krokodil liggen.
Naast hertenrollade, zeugwangen, ging deze dus ook mee.
Het advies was gewoon klaarmaken zoals kip.
Dus ik denk, om het lekker mals te houden, lijkt roken mij het lekkerst.
Het vlees wilde ik zo puur mogelijk houden zodat ik goed kon proeven waar het naar smaakte.
Dus niet meer dan wat zout en peper gedaan.
Samen met een blokje appelhout op 120c langzaam laten garen naar 72c kern temperatuur.
heel even laten rusten en toen gegeten.
De smaak, gaat richting kip/makreel. klinkt raak maar dat haal ik er even uit.
Structuur is die grotendeels van kip.
Volgende keer als ik het koop wordt het dunnen plakjes en afgrillen, lijkt me ook lekker.
Vorige week een bezoek aan de hanos gebracht.
Daar hadden een mooi stuk krokodil liggen.
Naast hertenrollade, zeugwangen, ging deze dus ook mee.
Het advies was gewoon klaarmaken zoals kip.
Dus ik denk, om het lekker mals te houden, lijkt roken mij het lekkerst.
Het vlees wilde ik zo puur mogelijk houden zodat ik goed kon proeven waar het naar smaakte.
Dus niet meer dan wat zout en peper gedaan.
Samen met een blokje appelhout op 120c langzaam laten garen naar 72c kern temperatuur.
heel even laten rusten en toen gegeten.
De smaak, gaat richting kip/makreel. klinkt raak maar dat haal ik er even uit.
Structuur is die grotendeels van kip.
Volgende keer als ik het koop wordt het dunnen plakjes en afgrillen, lijkt me ook lekker.