Door het onderstaande verhaal kwam ik gisteren ineens op het idee om vandaag een broodje gerookte kippelevertjes te maken.
http://www.vangijs.nl/nieuwsdetail.php?articleid=64
Dus kippelevertjes meegenomen en een uurtje in zout water gelegd. Daarna afgespoeld en op keukenpapier laten drogen.
Beetje peper op de levertjes gestrooid.
De ingredi?nten
De levertje op de bbq indirekt op 115 graden. thermometer in het dikste stukje lever en 2 blokjes beukenhout erop.
Doorgaren tot 78 graden kern.
De ui, champignon, knoflook en spekjes even in de pan gebakken.
Het smaakte mij prima. De levertjes worden op deze manier niet droog en ze pakken goed de rooksmaak.
http://www.vangijs.nl/nieuwsdetail.php?articleid=64
Dus kippelevertjes meegenomen en een uurtje in zout water gelegd. Daarna afgespoeld en op keukenpapier laten drogen.
Beetje peper op de levertjes gestrooid.
De ingredi?nten
De levertje op de bbq indirekt op 115 graden. thermometer in het dikste stukje lever en 2 blokjes beukenhout erop.
Doorgaren tot 78 graden kern.
De ui, champignon, knoflook en spekjes even in de pan gebakken.
Het smaakte mij prima. De levertjes worden op deze manier niet droog en ze pakken goed de rooksmaak.