BasBQ
Beef en Steak

Gerookte kipfilet

 
 
 

vogels

Pitmaster
Berichten
855
ik zat door het boek van "over rook" te bladeren, en daar kwam ik een recept voor gerookte kipfilet tegen. Sinds ik regelmatig kip op brood eet, heb ik het er maar eens op gewaagd.

6 mooie kipfilets van de poelier met het droge gedeelte van de brine:

IMG_20150131_165514_20150201_204520_zpshaxaveix.jpg


Kippetjes in de brine:

IMG_20150131_170152_20150201_204603_zpssmhlcamv.jpg


25 briketten koud met twee handjes kers (daarna 12 briketten aangemaakt)

IMG_20150201_084202_20150201_204639_zpsub8qmv9h.jpg


Smoking...  :D

IMG_20150201_084618_20150201_204721_zps71caolmw.jpg


Na een uurtje of 4 of 90 graden kerntemperatuur van 72 graden bereikt:

IMG_20150201_131702_20150201_204801_zps3qidewvu.jpg


IMG_20150201_131714_20150201_204843_zpskmsdjkrd.jpg


Heb na drie uur wel even briketten moeten bijvullen, had niet gedacht dat t zo lang nodig zou hebben.
Zojuist alvast een stukje geproefd, de smaak is uitstekend, echter wel n klein beetje aan de droge kant.

 
Ze zien er lekker uit!
Ik schrok de eerste keer ook van de bereidingstijd, wist toen ook nog niet dat kip ook een "zone" heeft...
Om de kip sappiger te houden gaar ik tot 67 graden kern, het duurt dan zo'n uur of drie
 
Mooi kleurtje!!
 
mooie filetjes  :) jammer dat ze wat droog waren
 
Ze zien er mooi uit. 67C hou ik ook aan.
 
Ziet er lekker uit. Ik heb ze laatst ook gemaakt met een receptje wat ik van Noskos' web pagina heb gehaald. Wat is het recept van deze brine?
 
Northguy zei:
Ziet er lekker uit. Ik heb ze laatst ook gemaakt met een receptje wat ik van Noskos' web pagina heb gehaald. Wat is het recept van deze brine?

500ml water
500ml appelsap
100gram zout
1el honing
3 knoflook tenen
1 kaneel pijpje
Geraspte schil van 1 citroen
2 laurier bladen
20 gram geraspte gember
Beetje zwarte peper
 
Terug
Bovenaan Onderaan