- Berichten
- 2.746
Werd wel weer eens tijd om wat gerookte kip te maken corina had er al een paar keer om gevraagd 
Had gistèren pekel gemaakt met zout, bruine bastard suiker ,rozemarijn,thijm en gekneusde peperkorrels.
Vandaag de kipfilets erin voor een uur en gedroogd op een rooster in de koelkast .
Na het middageten de bbq aan en nadat hij rond de 105 graden was blokje appelhout erbij en de kipfilets erop.
Wachten tot kerntemperatuur van ongeveer 63 graden nog een 14 min wachten en dan eraf gehaald .
Rook al lekker effe wachten en toen 1 aangesneden heerlijk snap niet dat ik het al eerder gemaakt had .
Nou nu de foto’s nog
Kipfilet in de pekel
Deksel erop zodat de kipfilet helemaal in de pekel zit
Effe drogen
In de koelkast voor een tijdje
Op de bbq
En klaar
Lekkerrrrrr
Effe afkoelen
En dan in vacuüm en in de vriezer hebben we weer een voorraadje
Bedankt voor het kijken

Had gistèren pekel gemaakt met zout, bruine bastard suiker ,rozemarijn,thijm en gekneusde peperkorrels.
Vandaag de kipfilets erin voor een uur en gedroogd op een rooster in de koelkast .
Na het middageten de bbq aan en nadat hij rond de 105 graden was blokje appelhout erbij en de kipfilets erop.
Wachten tot kerntemperatuur van ongeveer 63 graden nog een 14 min wachten en dan eraf gehaald .
Rook al lekker effe wachten en toen 1 aangesneden heerlijk snap niet dat ik het al eerder gemaakt had .
Nou nu de foto’s nog
Kipfilet in de pekel
Deksel erop zodat de kipfilet helemaal in de pekel zit
Effe drogen
In de koelkast voor een tijdje
Op de bbq
En klaar
Lekkerrrrrr

Effe afkoelen
En dan in vacuüm en in de vriezer hebben we weer een voorraadje
Bedankt voor het kijken