- Berichten
- 3.148
Met een stel vrienden weer eens afgesproken om samen te komen voor een lekker dinertje. De Egg van de gastheer ging aan en wij mochten het voorgerechtje maken.
We zaten wat te dubben over wat we wilden maar toen we eenmaal hoorde wat de gastheer voor een hoofdgerecht wilde maken wisten we een ding zeker.. Het moest een beetje licht blijven.
Ik sprak m'n beste maat aan om te vragen of hij nog iets wist en ik kreeg direct één foto van een kipcocktail terug. Daarna nog wat andere opties maar die eerste klap was raak.
Ik begon gisteravond met het maken van de pekel.
Nogmaals, kip volledig gemaakt naar recept van @noskos dus als je het recept wilt moet je daar zijn.
De volgende dag na het ontbijt de kipfilets in de pekel gelegd met een bord erop.
Daarna konden we naar buiten om het ei aan te steken en een te kijken of we het voor elkaar konden krijgen om de filets te hangen in plaats van neerleggen..
Het duurde even voordat mijn zondag ochtend brein een oplossing had, gezien de spiezen net te kort waren om over de hele lengte te hangen van de multi level rack van de Eggspander.
Maar puzzelen is een vak wat je kan leren..
Ja dat moet wle lukken.
Het uurtje was voorbij, de BGE was een heel eind klaar voor vleesch.. De filets werden gespiest.
En dan toch de officiële werking te testen.
Jawel, dat pastte heel mooi.
Ik had trouwens 2 filets nodig voor vanavond. Maar hey. De beste raad......
Binnen lekker aan de koffie. Paar setjes lego uit de kast met zoonlief, en een treinspoor bouwen met dochterlief.
Ondertussen keek de thermometer of alles goed ging.
Dikke prima.
De zon kwam weer mooi door de fruitbomen in onze (en die van de buren) de tuin in, op het eitje.
Een pluimpje rook eruit.. Genieten, toch ff een kiekje schieten.
Piep! De kip was zo ver. Timer voor 14 minuten..
Piep! Die waren ook zo voorbij.
Eens kijken wat het geworden is.
Oh dat moet goed komen!
Binnen even van de spiezen gehaald en af laten koelen.
Daarna verdeeld in vacuum zakjes en 2 ik blokjes gesneden voor het voorgerechtje.
En ja, ik moet toegeven. Dan ben je ergens op bezoek, je knalt ff snel de laatste dingetjes in elkaar en je vergeet alle foto's..
Handig Sander.
We hebben een kerrie mayonaise gemaakt van 3el mayonaise, 3el crème fraiche, 3kwart el kerriepoeder en 3 el sinaasappelsap.
We hebben mango klein gesneden en gemengd met gesneden bosui en fijngehakte peterselie.
Dat samen met de blokjes kip in een leuk glaasje. Beetje om en om en wat veldsla er bij..
Krijg je dit resultaat.
Oja, we hebben gevogelte als onderwerp deze maand. Nou dan pak er eentje even weg om iets strakkere foto te maken :
Hij was ge wel dig!
Heerlijk voorgerechtje en vooral als je denkt aan de gang die daarna kwam.. Maar gelukkig dat het voorgerechtje licht was.. Het was een dikke vette Memphis Burger.
Edit, bijna vergeten.
Het recept voor de cocktail, als je hem hierboven al niet duidelijk genoeg hebt kwam van de ah:
We zaten wat te dubben over wat we wilden maar toen we eenmaal hoorde wat de gastheer voor een hoofdgerecht wilde maken wisten we een ding zeker.. Het moest een beetje licht blijven.
Ik sprak m'n beste maat aan om te vragen of hij nog iets wist en ik kreeg direct één foto van een kipcocktail terug. Daarna nog wat andere opties maar die eerste klap was raak.
Ik begon gisteravond met het maken van de pekel.
Nogmaals, kip volledig gemaakt naar recept van @noskos dus als je het recept wilt moet je daar zijn.
De volgende dag na het ontbijt de kipfilets in de pekel gelegd met een bord erop.
Daarna konden we naar buiten om het ei aan te steken en een te kijken of we het voor elkaar konden krijgen om de filets te hangen in plaats van neerleggen..
Het duurde even voordat mijn zondag ochtend brein een oplossing had, gezien de spiezen net te kort waren om over de hele lengte te hangen van de multi level rack van de Eggspander.
Maar puzzelen is een vak wat je kan leren..
Ja dat moet wle lukken.
Het uurtje was voorbij, de BGE was een heel eind klaar voor vleesch.. De filets werden gespiest.
En dan toch de officiële werking te testen.
Jawel, dat pastte heel mooi.
Ik had trouwens 2 filets nodig voor vanavond. Maar hey. De beste raad......
Binnen lekker aan de koffie. Paar setjes lego uit de kast met zoonlief, en een treinspoor bouwen met dochterlief.
Ondertussen keek de thermometer of alles goed ging.
Dikke prima.
De zon kwam weer mooi door de fruitbomen in onze (en die van de buren) de tuin in, op het eitje.
Een pluimpje rook eruit.. Genieten, toch ff een kiekje schieten.
Piep! De kip was zo ver. Timer voor 14 minuten..
Piep! Die waren ook zo voorbij.
Eens kijken wat het geworden is.
Oh dat moet goed komen!
Binnen even van de spiezen gehaald en af laten koelen.
Daarna verdeeld in vacuum zakjes en 2 ik blokjes gesneden voor het voorgerechtje.
En ja, ik moet toegeven. Dan ben je ergens op bezoek, je knalt ff snel de laatste dingetjes in elkaar en je vergeet alle foto's..
Handig Sander.
We hebben een kerrie mayonaise gemaakt van 3el mayonaise, 3el crème fraiche, 3kwart el kerriepoeder en 3 el sinaasappelsap.
We hebben mango klein gesneden en gemengd met gesneden bosui en fijngehakte peterselie.
Dat samen met de blokjes kip in een leuk glaasje. Beetje om en om en wat veldsla er bij..
Krijg je dit resultaat.
Oja, we hebben gevogelte als onderwerp deze maand. Nou dan pak er eentje even weg om iets strakkere foto te maken :
Hij was ge wel dig!
Heerlijk voorgerechtje en vooral als je denkt aan de gang die daarna kwam.. Maar gelukkig dat het voorgerechtje licht was.. Het was een dikke vette Memphis Burger.
Edit, bijna vergeten.
Het recept voor de cocktail, als je hem hierboven al niet duidelijk genoeg hebt kwam van de ah:

Kipcocktail met kerriemayonaise en mango recept - Allerhande | Albert Heijn
Zelf Kipcocktail met kerriemayonaise en mango maken? Met dit recept van Allerhande zet je een feestje op tafel. Bekijk ingrediënten en bereidingswijze!
www.ah.nl
Laatst bewerkt: