Beef en Steak

Gerookte kip

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.563
Gerookte kip naar recept van Ewald.
Altijd lekker.
Vanmorgen de filets in de pekel die ik gisteren avond bereide.
Na 3 uur laten pekelen, 3 uur drogen.
Dan in de Q.
110 graden aanhouden was moeilijk vandaag door de koude.
Heeft me 4 uur geduurd om de filets de nodige temperatuur (63gr) en tijd (14min) te geven.

IMG_20241121_190035392.jpg


IMG_20241121_184507170.jpg


IMG_20241121_141327940.jpg


IMG_20241121_085714095.jpg


IMG_20241121_085700170.jpg
 
Goed bezig. Duurt wel lang inderdaad, maar dan heb je ook wat.
 
Ja wellicht door de lange bereiding tijd.
Als rookhout heb ik kers en appel gebruikt.
 
Zien er mooi gekleurd uit, misschien volgende keer met kou de BBQ naar 120 graden C.
Had ik de vorige keer ook in het voorjaar was het erg fris en toen duurde het ook erg lang op 110 graden.
voordeel is wel dat ze donkerder/voller van kleur worden, nadeel dat ze iets meer vocht verliezen door de langere tijd, heb ik de indruk.
Mooie brine bak heb je daar overigens (y)

Ik gebruik eenzelfde principe brinebak maar dan meer ala MacGyver 😂
 
Helemaal eens met wat Ewald schrijft.
De brine bak is een plastic bak van ongeveer 4 liter met een zeer handig rooster, die is perfect om vlees onder te houden en daarna dient als druiprek tijdens drogen.
Heeft mijn moeder ooit van tijdschrift Flair gekregen bij abonnement.
Ik heb er nog een 2de gevonden in kringwinkel.
Die heeft mijn broer al enkele jaren in in bruikleen🤔🤣
 
De kipfiletjes hebben een mooie kleur 🤩 heerlijk door een salade of op een broodje!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan