Beef en Steak

Gerookte kip

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Ken
  • Startdatum Startdatum
 
 

Ken

Kooltjesharker
Berichten
107
Deze keer gewoon wat kruiden er over aangezien het teveel kip was voor in de brine. (8 halve)
Normaal 24 uur in de brine.
Genoeg extra voor kamperen en voor een keertje opwarmen
Gelukkig geen screen shot van de temperatuur want die knalde alle kanten op.
Met nieuwe blokjes hout te lang de lucht roosters open en temp ging vrij snel naar 400F. Roosters dicht, grote deur open want vlammen sloegen er uit hihi en weer verder. Uiteindelijk 3 1/2 uur door mijn eigen mismanagement ipv korter.
Voorheen deed ik alleen blokjes hout af en toe, nu gaan er dus hele stukken op. Even wennen.
Richt temperatuur was 220F en intern 160.
Resultaat was erg goed, maar weer te arbeidsintensief vergeleken met mijn oude Weber smoky mountain.
IMG_5430.jpg.png
IMG_5431.jpg
 
Goed bezig geweest in iedergeval. Lekker hoor
 
Het blijft altijd een beetje behelpen als je een WSM gewend bent maar het resultaat mag er wezen.
 
Het blijft altijd een beetje behelpen als je een WSM gewend bent maar het resultaat mag er wezen.
inderdaad, maar ik wilde makkelijker in- en uitpakken, en groter. Natuurlijk vooral: groter!
Gelukkig heb ik de wsm niet weggedaan.
 
Lekker bezig geweest toch

Worden de vlammen niet erger meer de deuren op / meer zuurstof?
 
Lekker bezig geweest toch

Worden de vlammen niet erger meer de deuren op / meer zuurstof?
de fire box deur dicht en schuifjes en ja het bleef wel even door branden maar ik wilde de kip niet verschroeien. Keuzes keuzes keuzes pffff
 
Terug
Bovenaan Onderaan