- Berichten
- 907
Hallo BBQ Genoten!
Vandaag weer een dagje aan de gang geweest met de Masterbuilt. De bedoeling was om vandaag de kip te roken en zondag de hachee te maken, maar als het ei nu toch al warm is... En zondag wordt het ook niet zo best weer.
Eerst met de kip aan de gang. Kipfilet gehaald bij de slager, 6 stuks met een totaal gewicht van 1,6 kg. Gisteravond de pekel gemaakt en vannacht laten afkoelen.
Vanochtend de kippetjes een uurtje laten zwemmen, even laten drogen en daarna op de BBQ met een mix van appel- en kersen rookhout. Geen foto’s van, dus niet gebeurd... Maar de afdruk van het rooster liegt er niet om
Daarna aan de gang met de hachee. Temperatuur wat omhoog en de halve deflectors er uit. Vervolgens het inzetstuk er in en de pan opgewarmd.
Het vlees heb ik even in de pan aangezet en tijdens het bakken heb ik wat hickory rookhout pellets toegevoegd.
Daarna de deflector platen er weer in en daardoor de temp wat omlaag gebracht naar 140 graden.
Na zo’n 3,5 uur pruttelen was ik tevreden met het resultaat. Het vlees is extreem zacht geworden en de rooksmaak is subtiel aanwezig.
Vandaag weer een dagje aan de gang geweest met de Masterbuilt. De bedoeling was om vandaag de kip te roken en zondag de hachee te maken, maar als het ei nu toch al warm is... En zondag wordt het ook niet zo best weer.
Eerst met de kip aan de gang. Kipfilet gehaald bij de slager, 6 stuks met een totaal gewicht van 1,6 kg. Gisteravond de pekel gemaakt en vannacht laten afkoelen.
Vanochtend de kippetjes een uurtje laten zwemmen, even laten drogen en daarna op de BBQ met een mix van appel- en kersen rookhout. Geen foto’s van, dus niet gebeurd... Maar de afdruk van het rooster liegt er niet om
Daarna aan de gang met de hachee. Temperatuur wat omhoog en de halve deflectors er uit. Vervolgens het inzetstuk er in en de pan opgewarmd.
Het vlees heb ik even in de pan aangezet en tijdens het bakken heb ik wat hickory rookhout pellets toegevoegd.
Daarna de deflector platen er weer in en daardoor de temp wat omlaag gebracht naar 140 graden.
Na zo’n 3,5 uur pruttelen was ik tevreden met het resultaat. Het vlees is extreem zacht geworden en de rooksmaak is subtiel aanwezig.