BasBQ
Beef en Steak

Gerookte kip en kip wrap

 
 

BasB

Kooltjesharker
Berichten
164
Gisterenavond kregen we bezoek en ik wilde een lekkere barbecue snack op tafel zetten.
Daarom heb ik gerookte kip en kleine kip wraps gemaakt.

De kipfilet voor de gerookte kip heb ik op vrijdagochtend in de pekel gezet. De kippendij voor de wraps heb ik op vrijdagavond gekruid (volgens recept van Pitmaster X classic bbq rub).

Gisteren rond half 4 de barbecue aangestoken en rond 4 uur de kip erop, met een chunk kersenhout. Ongeveer een uur later had de kipfilet een temperatuur van 70 graden en de kippendij een temperatuur van 73 graden.

De gerookte kip heb ik deels toegevoegd aan de pasta voor het avondeten en het andere deel heb ik appart gelegd voor de avond. De kippendij heb ik gepulled en op een wrap gedaan, samen met Sweet Baby Ray's barbecue sauce en een simpele coleslaw (wrap verdeeld in 3 gelijke delen).

Zowel de pasta als de snacks vielen goed in de smaak.
Bedankt voor het lezen


f15af0ee0195ec2c9ac77fa91f5dbf1a.jpg
27f3b8682b28f55b783456b5bac7ae44.jpg
6d11c6ddb7b01b2f29b3c494c922639a.jpg
ac0a03c8c84a56a1fd3d75cb03d5f594.jpg


Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk
 
Leuk opgemaakt en ziet er lekker uit!
 
  • Leuk
Waarderingen: BasB
Terug
Bovenaan Onderaan