BasBQ
Beef en Steak

Gerookte herten rosbief (wintercursus Reitse 2010)

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.006
wwc3-500x375.jpg


Foto door noskos.

Dit is ??n van de recepten van de winter bbq cursus bij Reitse Spanninga 2010, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.

Basisdressing:

- 2 dl zonnebloem olie
- 1 dl azijn
- 2 eetlepels poedersuiker
- Zout en peper uit de molen
- 1 geschilde appel
- 1 fijngesneden ui
- Fijn gesneden groen van prei
-  bosje basilicum
-  bosje dille
-  bosje rozemarijn
-  bosje tijm
-  bosje peterselie

Met een spaghetti salade van knolselderij appel en kruidendressing
Uitgaande van 8 personen

- 1 hertenmuis (rosbief) Dit is genoeg voor 12-15 porties)
- 2 Granny Schmit appels in blokjes
- 1 flesje basis kruidendressing (zie recept)
- 200 gram gemengde sla
- 1 knolselderij
- 3 eetlepels gebrande hazelnoten

Werkwijze Dressing:

Doe alle ingrediënten in de mengbeker
Meng alle ingrediënten met de staafmixer geheel fijn
Zeven door een bolzeef en op smaak brengen met zout en peper uit de molen
De dressing bewaren in een (poffertjes) doseerfles.
Heerlijk voor sla, komkommer salade, wortel salade, tomaten salade, etc.etc

Werkwijze voorgerecht:

Braad of gril de hertenmuis kort aan zodat het alleen maar kleur heeft
en veel “wang”
Laat het stuk vlees afkoelen en verpak het vlees om 1 nacht in de koeling goed door te koelen.
Rook het vlees de volgende dag op de smoker gedurende 10 minuten, daarna draaien en nogmaals 10 minuten. (voor het roken zie pagina 59 Man achter de BBQ)
Laat het vlees afkoelen en verpak het vlees goed. Zorg ervoor dat de andere produkten in de koelkast geen hinderlijke rook luchtjes krijgen.
Neem het vlees mee naar een bevriende slager en vraag hem het vlees te snijden op slagersfolie in een kringetje (8 plakjes)
Verpak het goed en vries de plakjes in (maximaal 3 weken)
Op de dag van het diner de knolselderij snijden op de spirali en vermeng deze met de dressing, zo ook de appel in blokjes en vermengen met dressing (anders verkleurd deze)
Zet alles klaar: de gewassen sla, gebrande hazelnoten, knolselderij en dressing
Haal 15 minuten voor het diner de gerookte hertenmuis uit de vriezer. (In plakje gesneden en ingevroren) Leg het vlees op het bord en laat het op het bord ontdooien.
Leg de knolselderij in het midden met daarbovenop de sla die a la minute is aangemaakt met de dressing. Verdeel de appelblokjes over de borden en als laatste nog een beetje dressing er om heen.

Wijnadvies:

Pinot Grigio (Italiaans, Elzas of uit Duitsland)

Lekker ite!!
 
Moet toch eens op zoek naar zo'n spirali ;) De Hanos heeft ze vast nog wel!
 
Voor degene die niet weten wat een Spirali is

380668.jpg


ook hier te koop
 
Terug
Bovenaan Onderaan