- Berichten
- 1.543

2 hobbies combineren, BBQ en garnalen vangen. Dat komt deze maand goed uit, het garnalenseizoen is nu in volle gang. Dus lekker verse garnaaltjes voor een heerlijke cocktail.
Zondagmorgen 7:30 op het strand, net op de rug gebonden en lekker even uitgewaaid slepend door de zee.
Mooie vangst zo'n 7 kg, maar omdat we niet zin hebben om een hele dag te pellen, de garnalen een keer goed gezeefd, zodat we 4 kg grote garnalen over hadden, Daarvan nog wat grootmoeders blij gemaakt en de rest gepeld voor een paar flinke cocktails.

Garnalen na het koken op een grilmat in de BBQ gelegd en een uurtje laten roken op blend kersen/eiken/hickory-pellets bij 65 graden.
Even laten afkoelen en pellen. door het roken zijn ze wel wat steviger geworden.

Cocktailsaus gemaakt op basis van mayo , slagroom en bbq saus, met scheut citroensap en rijstwijn.

wat garnering gemaakt, 50/50 gerookte en ongerookte garnalen, sausje erover en smullen maar. (voordeelvan foto's maken van zo'n salade is dat ie al koud is , heb je wat meer tijd
