- Berichten
- 1.552
![](http://i1366.photobucket.com/albums/r762/richardherrebout/DSCN0004_zps69ae4c44.jpg)
2 hobbies combineren, BBQ en garnalen vangen. Dat komt deze maand goed uit, het garnalenseizoen is nu in volle gang. Dus lekker verse garnaaltjes voor een heerlijke cocktail.
Zondagmorgen 7:30 op het strand, net op de rug gebonden en lekker even uitgewaaid slepend door de zee.
Mooie vangst zo'n 7 kg, maar omdat we niet zin hebben om een hele dag te pellen, de garnalen een keer goed gezeefd, zodat we 4 kg grote garnalen over hadden, Daarvan nog wat grootmoeders blij gemaakt en de rest gepeld voor een paar flinke cocktails.
![](http://i1366.photobucket.com/albums/r762/richardherrebout/10003191_841850112533341_2471748178463933490_n_zps0abf8be1.jpg)
Garnalen na het koken op een grilmat in de BBQ gelegd en een uurtje laten roken op blend kersen/eiken/hickory-pellets bij 65 graden.
Even laten afkoelen en pellen. door het roken zijn ze wel wat steviger geworden.
![](http://i1366.photobucket.com/albums/r762/richardherrebout/DSCN9999_zps467d5385.jpg)
Cocktailsaus gemaakt op basis van mayo , slagroom en bbq saus, met scheut citroensap en rijstwijn.
![](http://i1366.photobucket.com/albums/r762/richardherrebout/DSCN0002_zpsc59b13af.jpg)
wat garnering gemaakt, 50/50 gerookte en ongerookte garnalen, sausje erover en smullen maar. (voordeelvan foto's maken van zo'n salade is dat ie al koud is , heb je wat meer tijd