Beef en Steak

Gerookte Forel uit de smoker

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.610
Gisteren de grote smoker nog eens een keertje aangestoken.
Had 7 forellen in de pekel voor 24 uur.
Pekel was 3% zout (1900 gram vis, 2600 gram water, 135 gram keukenzout en 25 vuurkruiden met jeneverbes)
Eerst klein vuurtje van beukhout op enkele kokosbriketten om de forel te drogen, half uurtje denk ik, tijdens het drogen de vuurkamers open gelaten, anders liep de temperatuur te snel op.
Drogen deed ik bij 50 gr ongeveer.
Daarna temperatuur wat omhoog naar 80 a 90 grC om de vis te garen tot een 60 gr kerntemperatuur.
Anderhalf uur ongeveer geduurd.
De kleur viel een beetje tegen, maar smaak is zeer goed.
Roken op houtvuur is lekkerder dan op briketten met wat rookhout.
Nu nog wat foto's of niet gebeurd.

IMG_20250526_162708309.jpg


IMG_20250526_162258681.jpg


IMG_20250526_161801480.jpg


IMG_20250526_161747190.jpg




IMG_20250526_150924043.jpg


IMG_20250526_144438457.jpg


IMG_20250526_140738798.jpg


IMG_20250526_140633563.jpg
 
Laatst bewerkt:
Mooi gedaan en leuke bezigheid zo 👌🏻Lekker!😋
 
Schitterend!
En wat een mooie smoker en zo lijkt het een gaaf huis.
 
Gaaf! En gewoon meedoen met de fotowedstrijd!

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Lekker bezig man , mooie smoker en haard die er achter staat.
 
Terug
Bovenaan Onderaan