- Berichten
- 5.060
Op nieuwjaarsdag smakelijk begonnen met dat waar we in 2022 mee zijn geëindigd. Rookgerechten.
Als eerste gerookte eendenborst.
- Vetkant kruislings ingesneden en overtollige randjes weg gesneden
- Gekruid met peper, eigen italia mix en wat zeezout
- BGE klaar gemaakt op 130 C. met de platesetter erin
- Paar blokken kersen rookhout
Eendenborsten met de vetkant op het rooster en rond de 130 C laten roken tot een kerntemperatuur van 54 á 55 C. Duurde een half uurtje.
Daarna ingegepakt in folie en rustig laten wachten.
Verrukkelijk lekker.
. AANRADER.
Daarna een camambertje bedekt met honing, walnoten, gedroogde granberries en een abrikoos.
Bij 150 C met kersenhout voor 18 minuten gerookt. Kaasje barst niet open. Eraf gehaald omdat ik bang was voor te zeer indrogen.
Tenminste ff de calorieën op peil kunnen brengen.

Als eerste gerookte eendenborst.
- Vetkant kruislings ingesneden en overtollige randjes weg gesneden
- Gekruid met peper, eigen italia mix en wat zeezout
- BGE klaar gemaakt op 130 C. met de platesetter erin
- Paar blokken kersen rookhout
Eendenborsten met de vetkant op het rooster en rond de 130 C laten roken tot een kerntemperatuur van 54 á 55 C. Duurde een half uurtje.
Daarna ingegepakt in folie en rustig laten wachten.
Verrukkelijk lekker.


Daarna een camambertje bedekt met honing, walnoten, gedroogde granberries en een abrikoos.
Bij 150 C met kersenhout voor 18 minuten gerookt. Kaasje barst niet open. Eraf gehaald omdat ik bang was voor te zeer indrogen.
Tenminste ff de calorieën op peil kunnen brengen.

