- Berichten
- 12.070
Net even een pompoensoepje gemaakt voor vanavond en om te gebruiken als inzending voor de fotowedstrijd van deze maand.
Ik heb de pompoen in vieren gesneden en met wat olie bestreken, daarna ongeveer 40 minuten indirect gebarbecued met wat appelhout. Dat in vieren snijden had ik expres gedaan, zo had ik wat meer oppervlak dat rook op kon pikken.
Daarna de pompoen van de BBQ af, het vlees uit de schil scheppen, een roux maken van boter, hot currypoeder en bloem, hier gaat dan groetenbouillon bij en als dat kookt de pompoen.
Even de staafmixer erdoor tot het mooi glad is, dan wat sojasaus en en kwart liter slagroom, goed warm maken en serveren met een beetje yoghurt, zure room etc.
Ik had de pitten ook gerookt, maar die waren bij dit type niet echt eetbaar, veel te dik
Geserveerd met een goede bruine boterham met roomboter is dit een heerlijk, vegetarisch maal!
Ik heb de pompoen in vieren gesneden en met wat olie bestreken, daarna ongeveer 40 minuten indirect gebarbecued met wat appelhout. Dat in vieren snijden had ik expres gedaan, zo had ik wat meer oppervlak dat rook op kon pikken.
Daarna de pompoen van de BBQ af, het vlees uit de schil scheppen, een roux maken van boter, hot currypoeder en bloem, hier gaat dan groetenbouillon bij en als dat kookt de pompoen.
Even de staafmixer erdoor tot het mooi glad is, dan wat sojasaus en en kwart liter slagroom, goed warm maken en serveren met een beetje yoghurt, zure room etc.
Ik had de pitten ook gerookt, maar die waren bij dit type niet echt eetbaar, veel te dik

Geserveerd met een goede bruine boterham met roomboter is dit een heerlijk, vegetarisch maal!




