Beef en Steak

Gerookte Char Siu van buikspek

Chiliribs

Tondelzoeker
Berichten
9
Bij gebrek aan BBQ tijd vanavond en het komende weekend, maar even voor de lunch de Q maar even aan het werk gezet.
Char Siu (style) van buikspek, uurtje op 120 graden gerookt met Beuksnippers en een appel en kersen chunk.

Daarna voorzien van grillstrepen op 200 graden, en daarna de glace.

Ik miste wel de Hoisin en de Taotjo in de eigenlijke ingredienten, maar heb gecompenseerd met extra 5 spice powder, honing en rijstwijn in de glace en knoflook en gember in de marinade

Erg blij met het resultaat, en de smaak was heerlijk!

20200904_131722.jpg


20200904_131749.jpg


20200904_125243.jpg


20200903_213131.jpg
 
lekker hoor
char sui van de bbq is ook hier een favoriet
 
Niks mis mee. Ziet er aantrekkelijk uit. 🐽😋
Kun je me een hapje opsturen ? Lust ik wel.
 
Zaaaalig! Hoe zou dit met eend (filet met of zonder vel) gaan, vraag ik me af. Dunne plakjes, wraps, komkommer, sinaasappel/hoisin saus.....
 
Zaaaalig! Hoe zou dit met eend (filet met of zonder vel) gaan, vraag ik me af. Dunne plakjes, wraps, komkommer, sinaasappel/hoisin saus.....

Zou best moeten lukken toch?... klinkt als een heel goed idee! 😎
Bij eend minimaal een nacht vooraf in de marinade en een mooie glaze, met de juiste kerntemperatuur wordt het zeker een succes toch? 👍
 
Lekker hoor
 
Dat ziet er goed uit zeg. Staat nog hoog op de wensen lijst top
 
Terug
Bovenaan Onderaan