Vandaag een proefsessie gedraaid voor de bijeenkomst op 4 november.
Ik wil dan gerookte casselerrib maken.
Vorige week maandag een stuk filet gespoten met vloeibare spuitpekelmix van Verstegen.
Hierin zit:
water
gedroogde glucosestroop
emulgator
stabilisator
antioxidant
smaakversterker
Op 1 liter water 150 gram spuitpekelmix en hier 120 gram colorozozout aan toevoegen.
Na het spuiten gelijk vacuum getrokken.
Afgelopen maadag uit het vacuum gehaald en bestrooid met peperknoflookmix.
Daarna tot vanochtend in de koelkast laten drogen.
Op de bbq met een laag beukensnippers op aluminiumfolie met daarin 1 stukje gloeiende houtskool.
Het rookhout
Na 4 uur koude rook het kooltje van het aluminiumfolie gehaald en eronder bij de rest van de houtskool onder de folie gelegd.
De bbq heel langzaam op temperatuur laten komen.
Bij 63 graden kern eraf gehaald de temperatuur van de bbq was toen 92 graden boven het rooster.
Ik vind altijd dat ik er nog iets aan moet verbeteren maar mijn vrouw zegt "Niks meer aan doen anders wordt het te pittig."
Dus daar denk ik nog even over na
Ik wil dan gerookte casselerrib maken.
Vorige week maandag een stuk filet gespoten met vloeibare spuitpekelmix van Verstegen.
Hierin zit:
water
gedroogde glucosestroop
emulgator
stabilisator
antioxidant
smaakversterker
Op 1 liter water 150 gram spuitpekelmix en hier 120 gram colorozozout aan toevoegen.
Na het spuiten gelijk vacuum getrokken.
Afgelopen maadag uit het vacuum gehaald en bestrooid met peperknoflookmix.
Daarna tot vanochtend in de koelkast laten drogen.
Op de bbq met een laag beukensnippers op aluminiumfolie met daarin 1 stukje gloeiende houtskool.
Het rookhout

Na 4 uur koude rook het kooltje van het aluminiumfolie gehaald en eronder bij de rest van de houtskool onder de folie gelegd.
De bbq heel langzaam op temperatuur laten komen.


Bij 63 graden kern eraf gehaald de temperatuur van de bbq was toen 92 graden boven het rooster.

Ik vind altijd dat ik er nog iets aan moet verbeteren maar mijn vrouw zegt "Niks meer aan doen anders wordt het te pittig."
Dus daar denk ik nog even over na
