BasBQ
Beef en Steak

Gerijpte varkenspicanha

 
 
 

Henk

Vuurmaker
Berichten
93
Bij de makro hebben ze nu gerijpte varkenspicanha. Vast wel heel lekker dus alvast gekocht maar tot mijn grote verbazing geen recepten hier. Ik neig richting "alleen wat peper en zout" om de smaak van gerijpt varkensvlees te proeven, maar ik luister graag naar goede adviezen.
 
Zoals in de shoutbox ook al aangegeven, inderdaad lekker simpel houden. Vet kruislings insnijden en bestrooien met peper en zout. Vervolgens rustig indirect op 100-120 graden tot een kern van 60-65 graden. En daarna nog even afgrillen op hoge temperatuur. Uiteindelijke kerntemperatuur zou zoā€™n 68 graden moeten zijn.
 
68 gr.? Is dat niet wat te veel.
Ik zou zeggen tot 52 graden en inpakken zodat hij nog wat doorgaand naar 54 gr.
 
Ik zou zeggen tot 52 graden en inpakken zodat hij nog wat doorgaand naar 54 gr.
Verwar varkensvlees niet met een runder picanha. Bij 54 gr is dit stuk zeker niet gaar. Gewoon zoals @Laurens aangeeft. Dat is de juiste temp.
 
Terug
Bovenaan Onderaan