Afgelopen week mij de eerste keer gewaagd aan buikspek.
Het vel in zout gezet, en de avond ervoor hem een rub gegeven. Na een nachtje trekken s'morgens gestart met de sessie.
Low & Slow op + - 95 °C. Ik had ook nog wat ribben gemaakt!
Ook wat nieuw speelgoed uit getest (de Grill Eye)
De korst was zeer knapperig op het eerste zicht, juist voor ik hem eraf haalde hem nog ingesmeerd met een sausje.
Uiteindelijk was hij vrij taai geworden, geen idee hoe dat nu juist komt, iemand een oplossing?
Het buikspek zelf was super van smaak, lekker gerookt en goed qua kruiding. Enkel de korst viel wat tegen!
Tot slot de ribben,
Het vel in zout gezet, en de avond ervoor hem een rub gegeven. Na een nachtje trekken s'morgens gestart met de sessie.
Low & Slow op + - 95 °C. Ik had ook nog wat ribben gemaakt!
Ook wat nieuw speelgoed uit getest (de Grill Eye)
De korst was zeer knapperig op het eerste zicht, juist voor ik hem eraf haalde hem nog ingesmeerd met een sausje.
Uiteindelijk was hij vrij taai geworden, geen idee hoe dat nu juist komt, iemand een oplossing?
Het buikspek zelf was super van smaak, lekker gerookt en goed qua kruiding. Enkel de korst viel wat tegen!
Tot slot de ribben,