BasBQ
Beef en Steak

Gelakt Buikspek en ribbetjes

 

Maurier

Vuurmaker
Berichten
56
Afgelopen week mij de eerste keer gewaagd aan buikspek.

Het vel in zout gezet, en de avond ervoor hem een rub gegeven. Na een nachtje trekken s'morgens gestart met de sessie.
Low & Slow op + - 95 °C. Ik had ook nog wat ribben gemaakt!

Ook wat nieuw speelgoed uit getest (de Grill Eye)
265178007_1118326495581572_1110522350672322929_n.jpg


De korst was zeer knapperig op het eerste zicht, juist voor ik hem eraf haalde hem nog ingesmeerd met een sausje.
Uiteindelijk was hij vrij taai geworden, geen idee hoe dat nu juist komt, iemand een oplossing?

Het buikspek zelf was super van smaak, lekker gerookt en goed qua kruiding. Enkel de korst viel wat tegen!

266182313_277540557770587_8626732213729064805_n.jpg


Tot slot de ribben,
264165390_1236993866798205_3756651349673613536_n.jpg
 
De ribben zien er goed uit.
Buikspek is mij nog niet helemaal gelukt (weliswaar in de oven en de airfryer).
Dat taaie heb ik ook meegemaakt, ik denk dat het aflakken de reden bij jou is (denk). Het is namelijk vocht weer toedienen terwijl het droog moet zijn.
Wat de Chinezen doen is prikken (in de zwoerd) zodat het vocht en vet kan "bloeden" en vaak afdeppen. Wat zout kan inderdaad geen kwaad om vocht te onttrekken, maar dat wist je al.
 
Ziet er lekker hit!

Ik had afgelopen jaar precies hetzelfde met mijn buikspek, heerlijk mals maar de zwoerd behoorlijk taai.
Volgende keer wil ik hem inprikken en met kokend water overgieten. (Volgens methode pitmaster X)

1A3F4C9D-481F-41AE-A014-84CF5370DCDD.jpeg
 
Ziet er lekker hit!

Ik had afgelopen jaar precies hetzelfde met mijn buikspek, heerlijk mals maar de zwoerd behoorlijk taai.
Volgende keer wil ik hem inprikken en met kokend water overgieten. (Volgens methode pitmaster X)

Bekijk bijlage 32803
Wat je kunt doen. Inkoken met kokend water zodat 1. de smurrie omhoog komt en 2. De zwoerd lekker zacht wordt om te kunnen prikken.
Dat zorgt er zeker voor dat alle vet en vocht eruit komt.
Daarna drogen en drogen, een paar dagen in de koelkast schijnt te werken.
De vleeskant moet rustig garen, de zwoerdkant moet keiharde hitte krijgen.
 
Mooi gekleurd en het grootste gedeelte heeft gesmaakt
Mooie eerste poging dan toch
 
Lekker buikspek, jammer van de zwoerd. Maar goede reden om het snel nog een keer te proberen! 😇
 
Terug
Bovenaan Onderaan