BasBQ
Beef en Steak

Gekookte lijnolie versus lijnzaadolie

KarmeFrank

Sprokkelaar
Berichten
29
Ik ben van plan een oude gekregen 8mm dikke stalen geroeste Offset Smoker volledig schoon maken. Dus met staalborstels roestvrij en de binnenkant krijgt ook een stevige behandelingen. Wilde de buitenkant eerst met zwarte kachelverf zwart spuiten, maar lees dat je dit beter kan seasonen met olie. Echter voor het seasonen van je Smoker aan de buitenkant wordt de ene keer gesproken over gebruik van gekookte lijnolie en de andere keer gewone huis tuin en keuken lijnzaadolie die je kan kopen in iedere supermarkt.
Welke moet je nu gebruiken en wat is het verschil?
Voor de binnenkant dacht ik Crisco te gebruiken maar sta open voor suggesties.
 
Buitenkant van de mijne is gedaan met gebruikte zonnebloem frituur olie.
Was olie die een keer of 5 gebruikt was en dan door een doek gefilterd en gebruikt op mijn smoker.
 
Kan je voor de binnenkant ook geen lijnolie gebruiken?

( off topic maar als je op Crisco googled worden de resultaten steeds vreemder.....:cautious:)
 
Zoeken op ‘Shortening’ kom je er ook. Vetstof zonder water, gebruik het al enkele jaren voor mijn gietijzer.
 
Terug
Bovenaan Onderaan