BasBQ
Beef en Steak

Geit: Geitenlam Achterbout

E

Elfje

Guest


Ingredi?nten:
1 geitenlam achterbout van 1,7 kg (sligro)

Rub:
1 eetl. grof zeezout
1 eetl. fijn zeezout
2 eetl. grof gemalen peper
1 eetl. gedroogde rozemarijn naaldjes
1 eetl. gedroogde salie
1 eetl. knoflookpoeder
1 eetl. uienpoeder
rasp van 1 limoen
schil van 1 geconfijte citroen, fijngehakt

Strijksel:
1 eetl. van het Rub-mengsel
de binnenkant van de geconfijte citroen
sap van de limoen
4 grote knoflooktenen, geperst
1 eetl. verse rozemarijn
olijfolie



24 uur in de rub gestaan



Strijksel ruikt HEMELS!!!

Na een goed uur in de Oklahoma smoker voor de eerste keer bestreken. We proberen de temperatuur tussen de 110 en 120 graden te houden. (wel lastig zeg! temp. stabiel hoog is makkelijker dan stabiel laag....)

Stomme geit ligt nu al 3 uur en een kwartier, Que van zn temp af... Kerntemperatuur nog niet eens in de buurt.... Low & Slow... Grrrr....



Na 4,5 uur vonden we het welletjes! Hij zag er prachtig uit, temp. 65 graden (ros? volgens Bartjens) en vooral: HONGER!!!

Conclusie: Heerlijk stuk vlees, hemelse rub, supertop.

Op ??n ding na, volgende x gaat 'ie echt minstens een uur langer. (tot een graad of 70), want tegen het bot aan was het vlees nog rauw en we vonden de gaarste stukken echt het lekkerst.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.642
Ik zou hem als de buitenkant goed is inpakken volgende keer. Houdt het vlees sappiger en het zal sneller gaar zijn.
 
E

Elfje

Guest
Ok, thx, het proberen waard! Het vlees was wel heerlijk sappig hoor, maar sneller was fijn geweest (nou helpt het ook niet als er twee hongerige kerels als hyena's om je heen draaien.... :p )
 

FelixH

Pitmaster
 
 
Berichten
586
Van de Sligro een boutje meegenomen en dezelfde receptuur aangehouden. Op het ei indirect gegaard tot 56 en daarna reverse sear kleur gegeven.  Na 10 minuten rusten aan tafel, heerlijk gegeten. Rub en strijksel  zijn een mooie combi op het vlees. Geitenlam heeft een mooie structuur en smaak! Van te voren bot weg gesneden en vlees opgebonden zodat we niet verrast werden door persers, zenen of vliezen.
Wordt herhaald!!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Bovenaan Onderaan