Beef en Steak

Gehaktbrood met walnoten en pompoen

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.881
Ik heb een receptje voor een een gehaktbrood uitgeknobbeld. Aangezien ik niet van varkensgehakt hou (te vet) is het merendeel rundergehakt.
Door de vruchten en noten is het voor mij niet te droog. Maar smaak en beleving is persoonlijk.
Helaas was de bovenkant iets te donker geworden.
Eet verder smakelijl.

IMG_8243.jpg
IMG_8248.jpg
IMG_8250.jpg

Ingrediënten​

  • 600 gr rundergehakt
  • 200 gr varkensgehakt (of 100 gr gehakt+ 75 gr. uitgebakken spekblokjes
  • 100 gr pompoen in kleine blokjes gesneden
  • 100 walnoten, geroosterd en gehakt
  • (Optie 1) persimon (kaki) in kleine blokjes gesneden
  • (Optie 2) 100 gr gedroogde vijgen/abrikozen
  • < Blikje tomatenpuree
  • 2 eieren
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Evt verse tuinkruiden
  • 50 gr panco of paneermeel
  • 2 tl vijfkruidenpoeder
  • Peper en zout
  • 2 el olijfolie indien nodig

Bereiden​

  • Q met platesetter op 180 graden.
  • Pompoenblokjes en vruchten met 1 eetlepel olie, wat zout en peper mengen. Schep door samen met de walnoten. Roosteren voor 10 min.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook zachtjes 3 min.
  • Doe het gehakt, vijfkruidenpoeder, eieren, PeZo, verse tuinkruiden, tomaten-puree, ui en knoflook bij elkaar en stevig mengen.
  • Doe op het eind de vruchten, pompoen en de grof gehakte walnoot erbij en meng alles goed. Eventueel paneermeel bijvoegen.
  • Stop in een met huishoudfolie bedekte cakedoos en laat in de koelkast opstijven
  • Stort uit op een grilbakje. (ik gebruik een kleine groentenschaal van Weber)
  • Bak de meatloaf op de Q in pakweg 1,5h gaar. In het begin lekker roken met appelrookhout
  • Laat garen tot 50 C. Snij dan de bovenkant in en bedek met schijfjes pompoen, vruchten en walnoten
  • Klaar bij een kerntemperatuur 72 á 75 C.
  • Laat het gehaktbrood rusten voor aansnijden
Ik had er gegrilde flespompoen en aardappeldinges bij gedaan.
Schijven flespompoen 1 cm dik. Ingesmeerd met olijfolie en tuinkruiden. Grilltijd ongeveer 20 minuten op 200 C.
Altijd lekker met wat bokkig gerstensap.

IMG_8246.jpg

IMG_8251.jpg
IMG_8253.jpg
 
Altijd fijn om een andere manier te zien voor gehaktbrood.
Bedankt voor het delen
 
Gehakbrood met walnoten en pompoen 😋 en vergeet Dee heerlijke Gulper Bockbeer neet 😋👌🏻
 
Terug
Bovenaan Onderaan