- Berichten
- 547
Gisteren voor het eerst tonijn klaargemaakt op de speksteen. Speksteen goed heet laten worden (rond de 300gr), tonijn eerst ingesmeerd in olijfolie en fleur de sel. Na het bakken nog eens met de pepermolen erover.
Man, dat gaat snel aan die temperatuur. 1m30 aan elke kant gebakken en dat was eigenlijk al wat te lang. Volgende keer 1 minuutje proberen.
Bedenkingen achteraf:
- Is de tonijn insmeren met olijfolie wel een goed idee met die temperatuur? (Niets narig geproefd ofzo)
- Is de speksteen hier wel een plus of toch beter op de gril? Op deze korte tijd krijgt de speksteen de vis niet erg bruin geseard. (Wat toch het voordeel van een speksteen is)
Als bijgerecht heb ik wat linguine met pesto gemaakt en nog een Siciliaanse salsa. Daarvoor heb ik mij gebaseerd op volgend recept: https://www.biggreenegg.eu/be_nl/inspiratie/recepten/gegrilde-tonijnsteak-op-siciliaanse-wijze
Enkele kleine dingetjes anders gedaan:
- een 500g kleine gehalveerde kerstomaatjes tros gebruikt
- 3 teentjes knoflook gebruikt ipv 2
- 1 el suiker toegevoegd
- 3 el kappertjes toegevoegd ipv 4 el
- redelijke hoeveelheid wijn (1,5-2 glazen) toegevoegd (hoeveelheid staat niet in recept vermeld)
- oregano toegevoegd
- peterselie pas op einde toegevoegd ipv in het begin
Dit allemaal kwartiertje op 180-200gr in een gietijzeren pan op de kamado.
Zo simpel, maar o zo lekker!! De citroenzest en rozijntjes maken het echt af.
Dit is een blijvertje. Kan ook perfect met ander vlees geserveerd worden, lijkt mij. Volgende keer met een goede steak...
Man, dat gaat snel aan die temperatuur. 1m30 aan elke kant gebakken en dat was eigenlijk al wat te lang. Volgende keer 1 minuutje proberen.
Bedenkingen achteraf:
- Is de tonijn insmeren met olijfolie wel een goed idee met die temperatuur? (Niets narig geproefd ofzo)
- Is de speksteen hier wel een plus of toch beter op de gril? Op deze korte tijd krijgt de speksteen de vis niet erg bruin geseard. (Wat toch het voordeel van een speksteen is)
Als bijgerecht heb ik wat linguine met pesto gemaakt en nog een Siciliaanse salsa. Daarvoor heb ik mij gebaseerd op volgend recept: https://www.biggreenegg.eu/be_nl/inspiratie/recepten/gegrilde-tonijnsteak-op-siciliaanse-wijze
Enkele kleine dingetjes anders gedaan:
- een 500g kleine gehalveerde kerstomaatjes tros gebruikt
- 3 teentjes knoflook gebruikt ipv 2
- 1 el suiker toegevoegd
- 3 el kappertjes toegevoegd ipv 4 el
- redelijke hoeveelheid wijn (1,5-2 glazen) toegevoegd (hoeveelheid staat niet in recept vermeld)
- oregano toegevoegd
- peterselie pas op einde toegevoegd ipv in het begin
Dit allemaal kwartiertje op 180-200gr in een gietijzeren pan op de kamado.
Zo simpel, maar o zo lekker!! De citroenzest en rozijntjes maken het echt af.
Dit is een blijvertje. Kan ook perfect met ander vlees geserveerd worden, lijkt mij. Volgende keer met een goede steak...
![b83a0f9430d5ac8ac64a340fe4864bca.jpg](http://uploads.tapatalk-cdn.com/20230114/b83a0f9430d5ac8ac64a340fe4864bca.jpg)
![029efbc7b36e37d613f9fd6e9395acdc.jpg](http://uploads.tapatalk-cdn.com/20230114/029efbc7b36e37d613f9fd6e9395acdc.jpg)
![81417458991747495add5ba43ab9bda1.jpg](http://uploads.tapatalk-cdn.com/20230114/81417458991747495add5ba43ab9bda1.jpg)