BasBQ
Beef en Steak

gegrilde kipfilets met tomatensalade

 

rokendrib

Kooltjesharker
Berichten
112
Gisterenavond dit recept van Big Bob gemaakt:

vlees:
neem 4 kipfilets en laat deze 4 tot 12 uur marineren.

voor de marinade
1 cup extra virgine olijfolie
? cup worcestershire saus
? cup soja saus
1 eetlepel citroensap
2 theelepels knoflookpoeder
1? theelepels zout
1 theelepel gemalen witte peper

dan komen ze er ongeveer zo uit te zien:
foto-1.jpg




maak de bbq klaar voor direct grillen. Op een graadje of 200c de filets
in een minuut of 10 grillen. De laatste paar minuten plakken mozzarella
over de kipfilets leggen, temperatuur iets temperen en kaas laten smelten.

vier plakken mozzarella

fotokopie2-1.jpg


Filets van de q nemen en 'afstrooien' met de tomatentopping

voor de 'topping'
trostomaten
verse uitjes
1 eetlepel verse basilicum

dressing bij topping:
1,5 eetlepel olijfolie
1,5 theelepel balsamico azijn
0,5 theelepel appel azijn
zout en pepe


en afgestrooid

fotokopie-1.jpg


dit was echt een topper en zal hier zeker vaker worden gegeten. heerlijke combinatie van de kip, soja, balsamico en tomaatjes.

groeten
RokendRib
 
Zo! Maar dat lijkt me een heerlijk recept, voor als ik over een paar weken in bella Italia zit, whoehaa! Of voor binnenkort, lekker met pasta erbij om alvast in de stemming te komen. Jammie!
 
Hmm lekker! Ik was er met mijn porkchop sandwiches al achter gekomen dat soja en balsamico goede vriendjes zijn dus deze moet ik ook maar eens proberen. BBG blijft goede dingen voortbrengen :D
 
dit lijken mij hele lekker kipfilets  :)
 
Mmmmm, het water loopt me in de mond.
 
Ziet er goed uit. Dat mag ik, denk ik, hier thuis ook wel op tafel zetten...
 
Kipfilets zijn niet mijn favoriete stukje kip. Maar dit ziet er erg lekker uit.
Misschien toch ook maar een keer op deze manier proberen.
 
Lijkt mij ook een lekker gerecht.
Dank voor het recept en kiep on poosting haha
 
Terug
Bovenaan Onderaan