BasBQ
Beef en Steak

Gegrilde Cocquiles met Yuzu Kosho Vinaigrette

harlin

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
206
20140614-IMG_1380.jpg

Ingredienten:
3 tbsp. extra-virgin olijf olie
2 tbsp. yuzu juice*
1 tbsp. minced lente ui (witte gedeelte)
1 tbsp. red yuzu kosho**
2 tsp. soy saus
6 grote verse Cocquiles
1 tbsp. minced flat-leaf parsley leaves
Kosher/Zee zout

Bovenstaande in een kommetje mixen, gebruik 1/3 als marinade voor de Cocquiles ongeveer een uurtje in de koelkast. De Cocquiles om en om garen op de bbq, 2x 2 min is over het algemeen wel goed. De Cocquiles uitserveren op een voorverwarmd bordje, ik heb bij laaste keer omdraaien 2 bordjes op het indirecte gedeelte gezet, beetje de rest van de saus erover.

20140614-IMG_1378-1.jpg


2014-06-14185043.jpg


20140614-IMG_1379.jpg




* Yuzu lastig te krijgen, te koop bij de toko in den Haag
**Red yuzu kosho is nog lastiger te verkrijgen als Yuzu, had ook niet in huis. Ik heb het nu opgelost door wat extra yuzu en een pepertje er door, is nog een puntje tot verbetering.

Originele recept:
http://www.saveur.com/article/Recipes/Saveur-100-2011-Grilled-Scallops-with-Yuzu-Kosho-Vinaigrette
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Ben dol op yuzu! Gaat op de lijst.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.577
Ziet er erg lekker uit, ben gek op cocquiles.
Red yuzu kosho bestaat volgens tante google slechts uit Yuzu zest chili peper en zout.
Maar dan moet je natuurlijk wel een verse Yuzu hebben  ;)
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
ziet er mooi uit
 

harlin

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
206
Ewald zei:
Red yuzu kosho bestaat volgens tante google slechts uit Yuzu zest chili peper en zout.
Maar dan moet je natuurlijk wel een verse Yuzu hebben  ;)

Verse yuzu is helemaal een uitdaging, ik ga voor de herkansing straks. Moest gisteren alleen improviseren... Ze waren heerlijk maar ze hadden nog wel iets een bite mogen hebben. Wordt vervolgt....
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Verse yuzu heb ik een aantal keer zien liggen bij de Hanos in Breda ;) Net als bergamot.
 

harlin

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
206
noskos zei:
Verse yuzu heb ik een aantal keer zien liggen bij de Hanos in Breda ;) Net als bergamot.

Toch maar een keer een Hanos pas zien te scoren... Inmiddels aangevraagd.
 

MarBQ

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.192
Mmm, interessant :-?
 

harlin

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
206
noskos zei:
Verse yuzu heb ik een aantal keer zien liggen bij de Hanos in Breda ;) Net als bergamot.

Ben even verder gegaan in mijn zoektocht naar verse Yuzu, het is een echte seizoensvrucht, de vrucht is leverbaar van november t/m maart.

De importeur in NL is Rungis in barendrecht, voor de gewone particulier hadden ze 2 AGF specialisten, van Bokhoven in Drunen en Struijk in Rotterdam.

Red yuzu kosho in de tussentijd maar eens maken met gewoon sap :)
 

harlin

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
206
Ter info: momenteel is het Yuzu (nov-mrt) tijd, soms heeft de Hanos een actie ermee, of vraag je lokale groenteboer.
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.097
Ze ogen wat bleekjes... ik hou van lekker hoog grillen (streepje) maar lekker glazig van binnen... perfectie!
 
Bovenaan Onderaan