- Berichten
- 524
Ook maar een keer mee doen aan de fotowedstrijd.
Ik heb oestertjes gegratineerd met iets wat lijkt op thermidor saus. Ik heb de verhoudingen niet opgeschreven en gewoon uit de losse pols gewerkt. Wat ik heb gedaan is een roux gemaakt en hierbij wijn, mosterd, melk en vis bouillon van een blokje gedaan. En daar heb ik iets (niet te veel) Parmezaanse kaas door geroerd. Oesters opengemaakt, beetje vocht eraf, druppeltje rokerige whisky erbij. Hier bovenop de (afgekoelde) saus, nog een beetje parmezaan en wat paneermeel. Vervolgens op de smokey joe, deksel dicht en 3 min. fietsen naar strand voor de foto.
De schelpen heb ik terug gegeven aan de zee.
Ik heb oestertjes gegratineerd met iets wat lijkt op thermidor saus. Ik heb de verhoudingen niet opgeschreven en gewoon uit de losse pols gewerkt. Wat ik heb gedaan is een roux gemaakt en hierbij wijn, mosterd, melk en vis bouillon van een blokje gedaan. En daar heb ik iets (niet te veel) Parmezaanse kaas door geroerd. Oesters opengemaakt, beetje vocht eraf, druppeltje rokerige whisky erbij. Hier bovenop de (afgekoelde) saus, nog een beetje parmezaan en wat paneermeel. Vervolgens op de smokey joe, deksel dicht en 3 min. fietsen naar strand voor de foto.




De schelpen heb ik terug gegeven aan de zee.
