Beef en Steak

Gebruik rotisserie Bastard Urban Large

 
 
 

IvdB

Vuurmaker
Berichten
51
Goedenavond,

Als een tijdje zeer tevreden eigenaar van een Bastard Urban Large en een rotisserie van Spit on Fire.
Vandaag weer even een kippetje aan het spit gehad. De kolenmand half gevuld door het plaatsen van het tussenschotje.
De dome temperatuur afgesteld op 180-200 graden.
Echter tijdens het bereiden ontstaat er ontzettend veel rook door het verbranden van het vet wat uit de kip op de kolen valt.
Hebben jullie tips om hier iets aan te doen?

En is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een halve platesetter boven de kolen te plaatsen zodat je het kippetje enigszins iets van de hete kolen houdt? Het frame wat daar normaal voor gebruikt wordt, kan niet gebruikt worden naar mijn idee omdat de rotiserrie in de kamado geplaatst is. Hebben jullie tips en/of ideeën?
 
Ik plaats zelf altijd een alubakje (denk 15x25cm ofzo) in het midden van de kolenmand en doe dan aan beide lange zijdes kolen. Dan druipt het vet dus in het bakje.
 
Een halfemaan pan van outdoorshef past mooi in de bastard ( heb er wel een houder voor gemaakt op de kolen mand . Of gewoon met aluminium folie.

IMG_2342.png


IMG_2343.png
 
Ik plaats zelf altijd een alubakje (denk 15x25cm ofzo) in het midden van de kolenmand en doe dan aan beide lange zijdes kolen. Dan druipt het vet dus in het bakje.
Bedankt voor de reageren. Dat zou inderdaad ook altijd nog kunnen. Maar de werkwijze van Rdj spreekt mij ook wel erg aan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan