Goedenavond,
Als een tijdje zeer tevreden eigenaar van een Bastard Urban Large en een rotisserie van Spit on Fire.
Vandaag weer even een kippetje aan het spit gehad. De kolenmand half gevuld door het plaatsen van het tussenschotje.
De dome temperatuur afgesteld op 180-200 graden.
Echter tijdens het bereiden ontstaat er ontzettend veel rook door het verbranden van het vet wat uit de kip op de kolen valt.
Hebben jullie tips om hier iets aan te doen?
En is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een halve platesetter boven de kolen te plaatsen zodat je het kippetje enigszins iets van de hete kolen houdt? Het frame wat daar normaal voor gebruikt wordt, kan niet gebruikt worden naar mijn idee omdat de rotiserrie in de kamado geplaatst is. Hebben jullie tips en/of ideeën?
Als een tijdje zeer tevreden eigenaar van een Bastard Urban Large en een rotisserie van Spit on Fire.
Vandaag weer even een kippetje aan het spit gehad. De kolenmand half gevuld door het plaatsen van het tussenschotje.
De dome temperatuur afgesteld op 180-200 graden.
Echter tijdens het bereiden ontstaat er ontzettend veel rook door het verbranden van het vet wat uit de kip op de kolen valt.
Hebben jullie tips om hier iets aan te doen?
En is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een halve platesetter boven de kolen te plaatsen zodat je het kippetje enigszins iets van de hete kolen houdt? Het frame wat daar normaal voor gebruikt wordt, kan niet gebruikt worden naar mijn idee omdat de rotiserrie in de kamado geplaatst is. Hebben jullie tips en/of ideeën?