- Berichten
- 287
Koreaanse Galbi/Kalbi ribs op de bbq. Dat zijn shortribs van het rund dwars gesneden. De Galbi/kalbi een dag vantevoren eerst in de marinade gezet.
Voor 4 personen:
8 Kalbi ribs. Dat was 650 gram (Bij meatlovers 2 pakken. Ze zitten per 4 verpakt)
De marinade met
-25 ml sushi-azijn
-100 ml sojasaus
-100 ml mirin
-1 El gochujang (Koreaanse rodepeperpasta)
- 2el bruine suiker
- 2el honing
- het groen van een bos lenteuien
- 2 a 3 cm gember
- 10 tenen knoflook fijn grof gehakt
- Aziatische peer. In 4- en, kern verwijderen en in blokjes.
Alles in de keukenmachine fijnmalen!! Vlees en marinade in een ziplock en een nachtje in de koelkast.
De volgende dag de bbq naar 230 graden en de Galbi/Kalbi in 10 minuutjes boven het directe vuur. Halverwege even inkwasten met marinade.
10 minuutjes het vlees laten rusten.
Ondertussen noodles bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Marinade even wokken en even uit de pan schenken.
Vervolgens Aziatische wokgroenten naar keuze wokken en naar inzicht marinade toevoegen als woksaus.
Noodles met groente schikken op een bord. 2 Kalbi / Galbi ribs er op. Garneren met lente-ui in ringen en wat sesamzaadjes.
Eet smakelijk!
Vlees had ik besteld bij Meatlovers.nl
Het recept had ik gegoogled en daar vervolgens mijn eigen draai aan gegeven. Iets van de één en weer iets anders van de ander. Bijv. Gochujang is optioneel. Ik hou van een pitje. Deze is heel subtiel. Wil je heter dan zeker 2 of 3 el er bij.
Laatst bewerkt: