Beef en Steak

Gâteau renversé au peche

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Frits
  • Startdatum Startdatum
 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.527
IMG_3500.jpeg


Ingrediënten:

250 gram patentbloem
17 gram honing
200 gram eieren (4stuks)
150 gram kristalsuiker
2 gram zout
10 gram bakpoeder
180 gram gesmolten boter
20 gram vanille essence

5 nectarines

Voor de caramel

200 gram suiker

Springvorm 26 cm, of twee van 17 cm.

Dit recept komt van Instagram, geplaatst door geochef.fr

Bereidingswijze:

Verwarm de barbecue op 160C indirecte warmte

Beboter de springvorm of in mijn geval twee bakjes van 17cm doorsnede. Leg op de bodem een stukje bakpapier, zo weet je zeker dat de taart goed uit de vorm komt.

IMG_3465.jpeg


Snijdt de nectarines of perziken, en doe ze in de vorm. Dat kan in een mooi patroon maar dat is niet nodig.

IMG_3466.jpeg


Het restant van de nectarines heb ik er los bovenop gelegd.

IMG_3467.jpeg


Meng de honing, eieren, kristalsuiker, zout en vanille essence goed door elkaar.

Zeef de patentbloem en bakpoeder erboven en meng goed door elkaar

Voeg dan de gesmolten boter toe en meng het tot een homogene massa.

Maak nu de caramel door 200 gram suiker langzaam te smelten in een pan, zorg voor een mooie caramel kleur. Te donker en de caramel wordt bitter.

IMG_3469.jpeg


Verdeel de caramel over het fruit.

IMG_3471.jpeg


Beslag erover

IMG_3472.jpeg


En dan mag het indirect op de barbecue van 160 Celsius, voor 45 minuten.

IMG_3474.jpeg


Na 45 minuten was hij klaar. Je zou de temp van het deeg kunnen meten (92C).

IMG_3496.jpeg


Dan komt het moment van omdraaien met een bord.

IMG_3498.jpeg


Voorzichtig de bak verwijderen.
Et voila

IMG_3499.jpeg


Een erg lekker taartje al zeg ik het zelf. Ideaal om te maken nadat je klaar bent met al je vlees en de kolen al op hun retour zijn met warmte. Moch de temperatuur dan al wat lager zijn dan laat je hem iets langer staan

Bedankt voor het kijken.
 
Goh , die was lekker geweest bij mijn ☕️.
Lekker Frits😋
 
Een plaatje hoor!
 
Fruit en caramel, dat is goud!

Prachtig taartje Frits!
 
Dit ziet er verrekte lekker uit Frits!

Dit heeft een beetje weg van Tarte tatin en daar ben ik ook verwilderd op. Dankjewel voor dit recept!
 
Geweldig Frits.
Kan ik je binnenkort verleiden om hier een heerlijk toetje te maken?
 
Prachtig taartje Frits! Die moet ik ook eens maken.
 
Poah Frits wat maak jij toch schitterende taarten.. Te bedenken dat je binnen loopafstand woont maakt 't alleen maar erger dat je niet even een Appje stuurt. 😝
 
Lekker Frits!

Dat lust ik ook wel. 😋
 
Kunstenaar. Dat ziet er prachtig en lekker uit.
Weet je 100% zeker dat je geen familie bent van Cees Holtkamp?
 
Frits, gebruik jij ook wat water voor het karameliseren?
Ik lees dat met een beetje water toevoegen het karameliseren rustiger verloopt ten slotte verdampt al het water, net zoiets wat ik van @noskos heb gezien dat hij wat water bij ontbijtspek in een pan doet zodat het proces rustiger verloopt.
 
Ewald deze keer heb ik het zonder water gedaan. De kunst is dan om er niet in te roeren en de warmte zijn werk te laten doen.
Met een beetje water is het eigenlijk wat beter te controleren omdat het wat sneller een homogene vloeistof wordt. Zonder water zie je de hotspots in je pan.
 
Frits, gebruik jij ook wat water voor het karameliseren?
Ik lees dat met een beetje water toevoegen het karameliseren rustiger verloopt ten slotte verdampt al het water, net zoiets wat ik van @noskos heb gezien dat hij wat water bij ontbijtspek in een pan doet zodat het proces rustiger verloopt.
Er is een hele you tube reportage m.b.t. bacon en water idd. :D
 
Afgelopen donderdag de stoute schoenen aangetrokken en mij door dit draadje laten verleiden om deze Gâteau te maken.
Echt mijn eerste stap in de wereld van de "patesserie" ;)
En toen.......... brak het orkaan seizoen los. Echt geen weer om buiten wat te gaan doen.
Uiteindelijk maar heel lafjes afgebakken in de electrische oven. 🫣🤫

Maar dit smaakt naar meer leuk om te maken en erg lekker!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan