- Berichten
- 20.469
Ingrediënten:
250 gram patentbloem
17 gram honing
200 gram eieren (4stuks)
150 gram kristalsuiker
2 gram zout
10 gram bakpoeder
180 gram gesmolten boter
20 gram vanille essence
5 nectarines
Voor de caramel
200 gram suiker
Springvorm 26 cm, of twee van 17 cm.
Dit recept komt van Instagram, geplaatst door geochef.fr
Bereidingswijze:
Verwarm de barbecue op 160C indirecte warmte
Beboter de springvorm of in mijn geval twee bakjes van 17cm doorsnede. Leg op de bodem een stukje bakpapier, zo weet je zeker dat de taart goed uit de vorm komt.
Snijdt de nectarines of perziken, en doe ze in de vorm. Dat kan in een mooi patroon maar dat is niet nodig.
Het restant van de nectarines heb ik er los bovenop gelegd.
Meng de honing, eieren, kristalsuiker, zout en vanille essence goed door elkaar.
Zeef de patentbloem en bakpoeder erboven en meng goed door elkaar
Voeg dan de gesmolten boter toe en meng het tot een homogene massa.
Maak nu de caramel door 200 gram suiker langzaam te smelten in een pan, zorg voor een mooie caramel kleur. Te donker en de caramel wordt bitter.
Verdeel de caramel over het fruit.
Beslag erover
En dan mag het indirect op de barbecue van 160 Celsius, voor 45 minuten.
Na 45 minuten was hij klaar. Je zou de temp van het deeg kunnen meten (92C).
Dan komt het moment van omdraaien met een bord.
Voorzichtig de bak verwijderen.
Et voila
Een erg lekker taartje al zeg ik het zelf. Ideaal om te maken nadat je klaar bent met al je vlees en de kolen al op hun retour zijn met warmte. Moch de temperatuur dan al wat lager zijn dan laat je hem iets langer staan
Bedankt voor het kijken.