- Berichten
- 10.090
Beste bbq-collega's
Voor de afwisseling hadden we vandaag een dagje fruits de mer gepland
Gisteren mooie Zeeuwse mosselen, oesters, scheermessen en zeekraal gescoord. Nee, niet uit de super maar bij mosselhandelaar Bout in Bruinisse
Vlak voor de race een beetje olijfolie op smaak gebracht met de zest van een citroen, pepertje en knoflook zodat de smaken zich lekker konden verdelen.
Tijdens de race de oesters weggesnoept. Heerlijk met een drupje citroensap
Omdat het niet de meest spectaculaire race was, ondertussen de mosselen gekookt zonder smaakmakers en uit de schelp gehaald
Toen de race was afgelopen een lente-ui, knoflook en pepertje gesneden
Vervolgens de q aangestoken en in de skillet de lente-ui/knoflook/pepertje even aangezet. Na 5min de scheermessen op het rooster gelegd en de gekookte mosselen in de skillet lekker even opbakken samen met de smaakjes.
Na enkele minuten hoorde je de scheermessen openspringen. Dat was het signaal om de olijfolie met de citroenzest en zo erover te verdelen.
Een minuut (of 2) later de scheermessen eraf gehaald om taaiheid (zoveel mogelijk) te voorkomen.
De mosselen waren ook weer lekker warm en konden er ook af
On the side wat gekookte aardappeltjes opgebakken en een broccoli-zeekraal mengsel als groentjes erbij
De pic's
Wat zijn ze toch waanzinnig lekker die oesters
Tijdens de race ook een blijven hydrateren met deze warmte zegt de dokter
Op de bbq
Moest snel handelen ivm het losbarsten van het onweer. Beetje bewogen ☺
De olie met smaakjes erover
En klaar op tafel
Wat hebben we weer lekker gegeten.
Allemaal superversvan eigen bodem uit eigen zee. Wat een prachtige producten.
En nu ff uitbuiken
Dank voor het kijken
Rick
Voor de afwisseling hadden we vandaag een dagje fruits de mer gepland
Gisteren mooie Zeeuwse mosselen, oesters, scheermessen en zeekraal gescoord. Nee, niet uit de super maar bij mosselhandelaar Bout in Bruinisse
Vlak voor de race een beetje olijfolie op smaak gebracht met de zest van een citroen, pepertje en knoflook zodat de smaken zich lekker konden verdelen.
Tijdens de race de oesters weggesnoept. Heerlijk met een drupje citroensap
Omdat het niet de meest spectaculaire race was, ondertussen de mosselen gekookt zonder smaakmakers en uit de schelp gehaald
Toen de race was afgelopen een lente-ui, knoflook en pepertje gesneden
Vervolgens de q aangestoken en in de skillet de lente-ui/knoflook/pepertje even aangezet. Na 5min de scheermessen op het rooster gelegd en de gekookte mosselen in de skillet lekker even opbakken samen met de smaakjes.
Na enkele minuten hoorde je de scheermessen openspringen. Dat was het signaal om de olijfolie met de citroenzest en zo erover te verdelen.
Een minuut (of 2) later de scheermessen eraf gehaald om taaiheid (zoveel mogelijk) te voorkomen.
De mosselen waren ook weer lekker warm en konden er ook af
On the side wat gekookte aardappeltjes opgebakken en een broccoli-zeekraal mengsel als groentjes erbij
De pic's
Wat zijn ze toch waanzinnig lekker die oesters
Tijdens de race ook een blijven hydrateren met deze warmte zegt de dokter
Op de bbq
Moest snel handelen ivm het losbarsten van het onweer. Beetje bewogen ☺
De olie met smaakjes erover
En klaar op tafel
Wat hebben we weer lekker gegeten.
Allemaal supervers
En nu ff uitbuiken

Dank voor het kijken
Rick