Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Patatten met 1x dubbele t is de schrijfwijze.Pattatten (met 2x dubbele T )zijn de grondstof voor Frietjes.
Jeroen Meus is mijn held dus die spreek ik niet tegen.@tbob
Vlaming zijnde heb ik nog niemand op deze manier friet weten bakken.
Dit is de meest gebruikte manier:
Recept van jeroen meus dagelijkse kost
Ja jonguhhh. beneden de rivieren is het friet. Maar ik maak het zelf ook vaak ook met zoete aardappel wat hier favoriet is.De oosterburen denken toch hier weer heel anders over hoor. Die denken dat patat pommes is HAHA
Duh, is er een andere manier dan.... Vraagt de Brabander.?@tbob
Vlaming zijnde heb ik nog niemand op deze manier friet weten bakken.
Dit is de meest gebruikte manier:
Nodig: 1 kg (loskokende) frietaardappelen
Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf.
tip Een ideale Belgische friet is 1,3 cm dik
Verhit het frietvet tot 140°C.
Bak de frietjes een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren.
Laat de frietjes koud worden in een schaaltje met wat keukenpapier.
Verhit het frietvet vervolgens tot 180°C.
Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.
Giet de frieten opnieuw in een schaal met wat keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.
Recept van jeroen meus dagelijkse kost
Zal ik het aanpassen naar: "de beste manier" ipv meest gebruikte manier?Duh, is er een andere manier dan.... Vraagt de Brabander.?