- Berichten
- 5.222
Het onderwerp van de fotowedstrijd deze maand is Francesinha.
Nog nooit van gehoord en kende ik niet.
Maar, na even googlen toch uitgevonden dat dit een gerechten is wat ik gemaakt moet hebben…… wat een apparaat is dat zeg!
Begonnen met de boodschappen.
Origineel hoort er linguiça (worst) in, maar daar kon ik niet aankomen.
Uiteindelijk gekozen voor; verse chorizo, kruidige Iberico worstjes, beenham, ribeye en bacon. Als dat niet goed komt…
Als eerste Joe aangemaakt half indirect en toen hij warm was een gietijzeren pannetje erop gezet met wat olijfolie.
Ondertussen de beenham gekruid met een rub en de ui en knoflook fijn gesneden.
toen de olie warm was deze even aangefruit.
Hierna mocht er de passata, runderbouillon, blond bier, piri piri kruiden en een blokje roomboter bij.
Toen mocht er een borreltje port en een borreltje whiskey bij.
Hierna heeft het een paar minuten staan koken.
Ondertussen heb ik mijn spiritus brandertje aangemaakt.
Na het gladmaken met een blender en het toevoegen van de maizena mocht de saus nu lekker verder pruttelen.
Nu was het tijd voor de beenham, deze heb ik met een stukje appelhout indirect op ongeveer 160 graden gelegd.
Na een half uurtje ben ik begonnen met regelmatig lakken met appelsap.
Normaal zou ik hier ook honing/mosterd bij doen maar ik wilde de smaak niet te uitgesproken maken.
Terwijl ik de rest van het blond bier opgemaakt heb toch maar even gewerkt.
Toen de beenham na een klein uurtje de 65 kern aantikte mocht hij eraf.
Nu heb ik de kamado veranderd en een plancha erop gelegd.
Toen de rest van het vlees klaar gelegd en de ribeye gekruid met peper en zout.
Toch de indeling maar weer anders gemaakt omdat ik er niet blij mee was.
De ribeye heb ik er bij kern 50 afgehaald en ondertussen 8 plekken bacon uitgebakken.
Nu waren de worstjes aan de beurt.
Sow! Verse chorizo geeft best veel rook!
Toen dit er allemaal lekker uitzag heb ik ze er afgehaald en bij de rest gelegd.
Nu was het tijd om alles aan te snijden en de boterhammen te gaan beleggen.
Eerst de beenham onderop, daar de chorizo weer op.
Toen weer een boterham, daar de ribeye op en daar weer de Iberico worstjes op.
Nu 4 plakken bacon en weer een boterham.
Hierna heb ik met 2 steek ringen een ei gebakken op de plancha.
Maximaal aantal foto’s, deel 2 hieronder.
Nog nooit van gehoord en kende ik niet.
Maar, na even googlen toch uitgevonden dat dit een gerechten is wat ik gemaakt moet hebben…… wat een apparaat is dat zeg!
Begonnen met de boodschappen.
Origineel hoort er linguiça (worst) in, maar daar kon ik niet aankomen.
Uiteindelijk gekozen voor; verse chorizo, kruidige Iberico worstjes, beenham, ribeye en bacon. Als dat niet goed komt…
Als eerste Joe aangemaakt half indirect en toen hij warm was een gietijzeren pannetje erop gezet met wat olijfolie.
Ondertussen de beenham gekruid met een rub en de ui en knoflook fijn gesneden.
toen de olie warm was deze even aangefruit.
Hierna mocht er de passata, runderbouillon, blond bier, piri piri kruiden en een blokje roomboter bij.
Toen mocht er een borreltje port en een borreltje whiskey bij.
Hierna heeft het een paar minuten staan koken.
Ondertussen heb ik mijn spiritus brandertje aangemaakt.
Na het gladmaken met een blender en het toevoegen van de maizena mocht de saus nu lekker verder pruttelen.
Nu was het tijd voor de beenham, deze heb ik met een stukje appelhout indirect op ongeveer 160 graden gelegd.
Na een half uurtje ben ik begonnen met regelmatig lakken met appelsap.
Normaal zou ik hier ook honing/mosterd bij doen maar ik wilde de smaak niet te uitgesproken maken.
Terwijl ik de rest van het blond bier opgemaakt heb toch maar even gewerkt.
Toen de beenham na een klein uurtje de 65 kern aantikte mocht hij eraf.
Nu heb ik de kamado veranderd en een plancha erop gelegd.
Toen de rest van het vlees klaar gelegd en de ribeye gekruid met peper en zout.
Toch de indeling maar weer anders gemaakt omdat ik er niet blij mee was.
De ribeye heb ik er bij kern 50 afgehaald en ondertussen 8 plekken bacon uitgebakken.
Nu waren de worstjes aan de beurt.
Sow! Verse chorizo geeft best veel rook!
Toen dit er allemaal lekker uitzag heb ik ze er afgehaald en bij de rest gelegd.
Nu was het tijd om alles aan te snijden en de boterhammen te gaan beleggen.
Eerst de beenham onderop, daar de chorizo weer op.
Toen weer een boterham, daar de ribeye op en daar weer de Iberico worstjes op.
Nu 4 plakken bacon en weer een boterham.
Hierna heb ik met 2 steek ringen een ei gebakken op de plancha.
Maximaal aantal foto’s, deel 2 hieronder.
Laatst bewerkt: