- Berichten
- 7.148
Deze maand vallen de fotowedstrijd en het Steven&Me recept samen.
Het BBQ Genootschap bestaat alweer vijf jaar, een mooie gelegenheid voor een speciale Steven & Me jubileum editie te doen
Het speciale aan deze Steven & Me is dat er ook de maandelijkse fotowedstrijd aan vast hangt en dat er een fantastische prijs te winnen is.
De winnaar krijgt namelijk het nieuwe boek 'Rook!' van Steven Raichlen.
Gesigneerd en wel door de grote Meester zelf.
De regels:
- Wedstrijd loopt tot en met 30 september 2016, middernacht.
- De foto moet deze maand door jezelf zijn gemaakt en het gerecht moet van de barbecue komen.
- Foto niet geshopt in wat voor manier dan ook. Dit geldt ook voor filters van iPhone, Android etc. Apps!
- Je laat in een apart draadje zien hoe je het gerecht hebt gemaakt. En plaatst een link naar dat draadje bij je foto.
- Winnaar wordt bepaald door een Poll.
- E?n foto per deelnemer.
- De foto van de winnaar komt in de Hall of Fame.
Gehaktballetjes uit Montr?al met ahorn-mosterd barbecuesaus.
Dit recept komt natuurlijk ook it het te winnen boek: Rook!
Er is bewust gekozen voor een zeer toegankelijk recept, goed te maken door iedereen en we hopen dan ook dat iedereen een gooi doet om dit mooie boek te winnen.
Ingredi?nten:
- 2 sneetjes witbrood
- 80 ml karnemelk
- 1 eetlepel boter
- 1 plak spek fijngesneden
- 1 fijngehakt uitje
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 tot 2 chipotlepepers uit blik (fijngesneden), kan ook met verse Jalapeno pepers (Albert Heijn)
- 3 eetlepels vers korianderblad fijngehakt (noskos zou dit vervangen door peterselie)
- 900 gram varkensgehakt
- 2 theelepels zout
- 1 thelepel peper
- Ahorn-mosterd barbecue saus (recept staat onderaan)
Werkwijze:
- Snijdt het brood in stukjes en roer door de karnemelk, laat het vijf minuten weken
- Smelt de boter in een koekenpan en bak het spek, de uitjes en knoflook. Roer de Chipotle pepers en het korianderblad er door heen en bak ze twee minuten mee tot de ui goudbruin is, laat het spekmengsel afkoelen tot het op kamertemperatuur is.
- Meng het spekmengsel, gehakt, zout, peper en het geweekte brood. Om zeker te zijn of het goed gekruid is kan je een klein balletje van het gehaktmengsel draaien en even bakken, je proeft dan zo of er nog wat peper en zout bij moet.
- Draai hier 24 kleine gehaktballetjes van. (45-50 gram per stuk), laat de balletjes een half uur opstijven in de koekast.
- Rook de balletjes op een lage temperatuur, 107-120 Celcius, in een uur tot anderhalf uur gaar (kern 70 Celcius). Tip: Rook tegelijk je Ahorn-Mosterdbarbecue saus mee!
- Serveer de balletjes met de Ahorn-Mosterdbarbecue saus, deze mag er over heen of apart er bij.
Ahorn-Mosterdbarbecuesaus
Ingredi?nten:
- 125 gram Dijonmosterd
- 120 ml Appel-ciderazijn
- 120 ml donker bier (Trappist Dubbel of voor de echte speurders Canadees Donker bier)
- 4 eetlepels Ahornsiroop (Maple Syrup)
- 90 gram gele basterdsuiker
- peper en zout
Werkwijze:
- Doe de mosterd, appel-ciderazijn, donkerbier, gele basterdsuiker en de Ahornsiroop in een pannetje en breng het langzaam aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef het voorzichtig, let op mengsel is erg warm
, voeg zout en peper naar smaak toe.
- Om de saus een authentieke rook smaak te geven zet je hem in een bakje voor een uur tot anderhalf uur in de barbecue terwijl de gahaktballetjes garen.
Succes!
Het BBQ Genootschap bestaat alweer vijf jaar, een mooie gelegenheid voor een speciale Steven & Me jubileum editie te doen

Het speciale aan deze Steven & Me is dat er ook de maandelijkse fotowedstrijd aan vast hangt en dat er een fantastische prijs te winnen is.
De winnaar krijgt namelijk het nieuwe boek 'Rook!' van Steven Raichlen.

Gesigneerd en wel door de grote Meester zelf.

De regels:
- Wedstrijd loopt tot en met 30 september 2016, middernacht.
- De foto moet deze maand door jezelf zijn gemaakt en het gerecht moet van de barbecue komen.
- Foto niet geshopt in wat voor manier dan ook. Dit geldt ook voor filters van iPhone, Android etc. Apps!
- Je laat in een apart draadje zien hoe je het gerecht hebt gemaakt. En plaatst een link naar dat draadje bij je foto.
- Winnaar wordt bepaald door een Poll.
- E?n foto per deelnemer.
- De foto van de winnaar komt in de Hall of Fame.
Gehaktballetjes uit Montr?al met ahorn-mosterd barbecuesaus.
Dit recept komt natuurlijk ook it het te winnen boek: Rook!
Er is bewust gekozen voor een zeer toegankelijk recept, goed te maken door iedereen en we hopen dan ook dat iedereen een gooi doet om dit mooie boek te winnen.
Ingredi?nten:
- 2 sneetjes witbrood
- 80 ml karnemelk
- 1 eetlepel boter
- 1 plak spek fijngesneden
- 1 fijngehakt uitje
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 tot 2 chipotlepepers uit blik (fijngesneden), kan ook met verse Jalapeno pepers (Albert Heijn)
- 3 eetlepels vers korianderblad fijngehakt (noskos zou dit vervangen door peterselie)
- 900 gram varkensgehakt
- 2 theelepels zout
- 1 thelepel peper
- Ahorn-mosterd barbecue saus (recept staat onderaan)
Werkwijze:
- Snijdt het brood in stukjes en roer door de karnemelk, laat het vijf minuten weken
- Smelt de boter in een koekenpan en bak het spek, de uitjes en knoflook. Roer de Chipotle pepers en het korianderblad er door heen en bak ze twee minuten mee tot de ui goudbruin is, laat het spekmengsel afkoelen tot het op kamertemperatuur is.
- Meng het spekmengsel, gehakt, zout, peper en het geweekte brood. Om zeker te zijn of het goed gekruid is kan je een klein balletje van het gehaktmengsel draaien en even bakken, je proeft dan zo of er nog wat peper en zout bij moet.
- Draai hier 24 kleine gehaktballetjes van. (45-50 gram per stuk), laat de balletjes een half uur opstijven in de koekast.
- Rook de balletjes op een lage temperatuur, 107-120 Celcius, in een uur tot anderhalf uur gaar (kern 70 Celcius). Tip: Rook tegelijk je Ahorn-Mosterdbarbecue saus mee!
- Serveer de balletjes met de Ahorn-Mosterdbarbecue saus, deze mag er over heen of apart er bij.
Ahorn-Mosterdbarbecuesaus
Ingredi?nten:
- 125 gram Dijonmosterd
- 120 ml Appel-ciderazijn
- 120 ml donker bier (Trappist Dubbel of voor de echte speurders Canadees Donker bier)
- 4 eetlepels Ahornsiroop (Maple Syrup)
- 90 gram gele basterdsuiker
- peper en zout
Werkwijze:
- Doe de mosterd, appel-ciderazijn, donkerbier, gele basterdsuiker en de Ahornsiroop in een pannetje en breng het langzaam aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef het voorzichtig, let op mengsel is erg warm

- Om de saus een authentieke rook smaak te geven zet je hem in een bakje voor een uur tot anderhalf uur in de barbecue terwijl de gahaktballetjes garen.
Succes!