- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's
In het kader van de fotowedstrijd van deze maand, Aziatische Lekkernijen, is er hier gekozen voor een lekkere rendang.
Een mooi moment om de DO weer eens van stal te halen en laten we eerlijk zijn: past perfect in dit jaargetijde en zeker bij het weer.
Het recept voor 3 personen:
500gr riblap
2 uien
3 (of meer
) teentjes knoflook
2 lomboks
2 sereh stengels
2 cm gember
1 limoen, de zest en het sap
400ml kokosmelk
1 theelepel sumak
1 theelepel komijn
1 theelepel koriander
1 theelepel kurkuma
zout+olie
bestrooi de riblap lichtjes met zout en leg deze voor 15-30min op de bbq om even wat rooksmaak op te pakken
Als het vlees naar je zin genoeg rook heeft opgepikt (het hoeft niet gaar te zijn) snijd het in blokjes ca 3x3cm
fruit de ui, knoflook en lomboks in een scheutje olie in de DO en voeg daarna de overige ingrediënten toe, incl. de blokjes vlees
Laat de DO minimaal 3 uurtjes pruttelen, eventueel langer als de rendang nog te waterig is.
serveer met rijst en wat frisse groentjes, atjar, e.d.
Eet smakelijk
De pics
Ingrediënten
Alles een beetje preppen
Riblapje mag aan wat rook gaan snuffelen
En dat lukt aardig
Na ca 30min mag het lapje eraf en verandert van lapje in blokjes
Vervolgens de ui, knoflook en lombok fruiten
En daarna het hele circus in de DO in de bbq
En dan wordt het afzien...wachten wachten wachten
Meer durf ik niet te drinken bij een stoof. Een hele goeie bbq collega heeft daar ervaringen mee........
Na 3 uurtjes ff spieken
Ready to go, zou ik zo zeggen. Bordjes opgemaakt voor de eind-foto
1 zonder bestek
2 met grote mensen bestek
3 met bestek voor grote mensen die niet met stokjes kunnen eten
Hebben jullie dat ook? Welke foto zenden we in, het hele gezin zijn/haar mening laten geven......
Die wel, die niet, en uiteindelijk heeft iedereen een eigen voorkeur, dus schiet je er helemaal niks mee op.
Maar goed, knoop doorgehakt en foto geplaatst. We gaan het zien
Dank voor het kijken
Rick
In het kader van de fotowedstrijd van deze maand, Aziatische Lekkernijen, is er hier gekozen voor een lekkere rendang.
Een mooi moment om de DO weer eens van stal te halen en laten we eerlijk zijn: past perfect in dit jaargetijde en zeker bij het weer.
Het recept voor 3 personen:
500gr riblap
2 uien
3 (of meer

2 lomboks
2 sereh stengels
2 cm gember
1 limoen, de zest en het sap
400ml kokosmelk
1 theelepel sumak
1 theelepel komijn
1 theelepel koriander
1 theelepel kurkuma
zout+olie
bestrooi de riblap lichtjes met zout en leg deze voor 15-30min op de bbq om even wat rooksmaak op te pakken
Als het vlees naar je zin genoeg rook heeft opgepikt (het hoeft niet gaar te zijn) snijd het in blokjes ca 3x3cm
fruit de ui, knoflook en lomboks in een scheutje olie in de DO en voeg daarna de overige ingrediënten toe, incl. de blokjes vlees
Laat de DO minimaal 3 uurtjes pruttelen, eventueel langer als de rendang nog te waterig is.
serveer met rijst en wat frisse groentjes, atjar, e.d.
Eet smakelijk
De pics
Ingrediënten
Alles een beetje preppen
Riblapje mag aan wat rook gaan snuffelen
En dat lukt aardig
Na ca 30min mag het lapje eraf en verandert van lapje in blokjes
Vervolgens de ui, knoflook en lombok fruiten
En daarna het hele circus in de DO in de bbq
En dan wordt het afzien...wachten wachten wachten
Meer durf ik niet te drinken bij een stoof. Een hele goeie bbq collega heeft daar ervaringen mee........
Na 3 uurtjes ff spieken
Ready to go, zou ik zo zeggen. Bordjes opgemaakt voor de eind-foto
1 zonder bestek
2 met grote mensen bestek
3 met bestek voor grote mensen die niet met stokjes kunnen eten
Hebben jullie dat ook? Welke foto zenden we in, het hele gezin zijn/haar mening laten geven......
Die wel, die niet, en uiteindelijk heeft iedereen een eigen voorkeur, dus schiet je er helemaal niks mee op.
Maar goed, knoop doorgehakt en foto geplaatst. We gaan het zien
Dank voor het kijken
Rick