BasBQ
Beef en Steak

Fotowedstrijd maart 2023 - the best Francesinha!

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.963
Voor deze maand is het onderwerp: the best Francesinha.

Het nieuwe onderwerp is iets wat ik al veeeeels te lang uit stel en dat gun ik natuurlijk iedereen. Scheelt een hoop zoeken naar wat je gaat maken, so no excuses. Authentiek of met een twist. Leef je uit met:

"The best Francesinha"

Gekozen door de winnaar van vorige maand: Remco @Barbeknoei

Regels:
- Wedstrijd loopt tot en met 31-03-2023 22:00h.
- Geen menselijke vlees foto’s.
- De foto moet deze maand door jezelf zijn gemaakt en het gerecht moet van de barbecue komen.
- Foto mag niet worden bewerkt met filters (zoals die er zijn voor o.a. voor iPhone, Android, Lightroom en andere fotoprogramma's), echter corrigeren van witbalans, contrast en uitsnede is wel toegestaan.
- Je laat in een apart draadje (in L&S of H&F) zien hoe je het gerecht hebt gemaakt. En plaatst een link naar dat draadje bij je foto.
- Winnaar wordt bepaald door een Poll.
- 1 foto per deelnemer.
- De foto van de winnaar komt in de Hall of Flame.

Let op:
In dit topic uitsluitend de deelnemende foto plaatsen, alle andere foto's worden verwijderd.
Bij dubbele inzending volgt diskwalificatie.

De te winnen prijs is een waardebon van onze sponsor Beef & Steak, en natuurlijk de camera-sticker en eeuwige roem in de hall of Flame.
 
Gôh Remco, was net bezig met een "studie" naar portugese sardientjes.
Hele agenda maar ff omgooien.
 
Haha, geweldig nieuw onderwerp, ter inspiratie:

En let wel, de saus is heeeel belangrijk bij een francesinha
 
Zo! Die kende ik nog niet.

Dat is een heel apparaat.

Leuk om hier eens mee aan de gang te gaan.
 
Bedankt Remco! Deze staat hier ook al heel lang op de ToDo, maar het is er nog niet van gekomen. Dit is een uitstekende reden om het nu maar echt eens in te plannen.
 
Deze maak ik thuis geregeld, nog nooit op de Kamado gedaan overigens maar deze mag ik niet missen😎
 
Nog nooit op maar ziet er verdomd goed uit. Leuk onderwerp zeg!
 
Ik ga er onmiddellijk op studeren en een lijst samenstellen met ingrediënten 🤣 OMG wat een apparaat zeg! Zin in 👍🏻😋
 
Dit gerecht ga ik echt nooit maken 🤣
Een zompig broodje daar pas ik echt voor.
Ben benieuwd naar jullie creaties!
 
Dit gerecht ga ik echt nooit maken 🤣
Een zompig broodje daar pas ik echt voor.
Ben benieuwd naar jullie creaties!

Ik was er eerst ook bang voor, maar nu ik me er in heb verdiept lijkt het me een heerlijke boterham en kan ik niet wachten om het zelf te maken. (Komende week dus) 😉😂
 
Ik was er eerst ook bang voor, maar nu ik me er in heb verdiept lijkt het me een heerlijke boterham en kan ik niet wachten om het zelf te maken. (Komende week dus) 😉😂
Wij niet alleen anders waren er denk ik al inzendingen 🤪.

Afzonderlijk zijn het allemaal heerlijk ingredienten mocht ik ooit restjes opmaken na een avondje steengrillen zal het hier wel op lijken.
Maar nooit zwemmend op mijn bord 🤣

Ziet er wel uit als een reststandje steengrill avond
  • 3 Smoked Pork Sausages
  • 3 Thin Pieces of Steak, tenderized
  • 3 Cured Pork Sausages (linquica)
  • 6 slices Ham
  • 15 Slices of Cheese
  • 6 Slices Stale Bread
  • 3 eggs

Sauce​

  • 2 Small Onions, chopped
  • 6 Garlic Cloves, crushed
  • 400 ml Beef Stock
  • 240 ml Beer BBQ Sauce
  • 2 Fresh Chilies, crushed
  • 1 Small tomato, diced
  • 1 Teaspoon of Olive Oil
  • Little bit of Pork Fat
  • Splash of Milk (for thickening)
  • Splash of White Wine (optional)
  • Salt and Black Pepper (according to your preference)
 
Dit gerecht ga ik echt nooit maken 🤣
Een zompig broodje daar pas ik echt voor.
Ben benieuwd naar jullie creaties!
Ach, het is weer iets anders dan de zoveelste gegrilde steak, burger, spareribs, pp of bcc, 😉. Maar idd, je hoeft niet mee te doen 😬
 
Laat ik maar eens aftrappen dan.
Wel onmogelijk om er een fatsoenlijke foto van te maken.

Onderwerp 'Francesinha'
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/francesinha.33350/

0950E82B-A496-49EC-A77A-C98DE6C4B071.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan