BasBQ
Beef en Steak

Forel roken

Lust u gerookte forel


  • Totaal aantal stemmers
    0
S

sjimmie

Gast
Mijn rook ervaring

S morgens halen we forel verst bij een forellen kweker.
Na het schoonmaken gaan de forellen 2 uur in een zoutbad van zeezout.
75 gram per liter water.
Vervolgens hang ik de forel in de wind, totdat hij droog aanvoelt, oppassen voor vliegen enz. , afhankelijk van de wind kan dat ook wel 2 uur duren.
Dan gaan de visjes in de oven, en laat de temperatuur ongeveer oplopen tot 90 graden, gedurende 15 minuten.  Nu plaats ik zo n aluminium bakje met houtmot in de oven, en na 5 minuten begint deze mot te smeulen, met rookontwikkeling. 
Ik zet de oven dan op ongeveer 50 graden  en laat de vis dan nog ongeveer 30 a 40 minuten in een dichte oven roken.

Het is erg belangrijk dat de vis droog is voordat hij de oven in gaat, omdat anders de slijmhuid  de rooksmaak niet goed kan opnemen.
Zeezout is grof, dus voordat de vis in het bad gaat, eerst goed oplossen.
In een enkel geval heb ik de vis een dag eerder in huis, maar dat  proef je gelijk .
Je kunt kruiden toevoegen, maar dat is persoonlijk
Ik gebruik altijd beukenhout mot.


Het resultaat is een mooie donker kleurige goudgele, boterzachte forel, wat zo van de graad valt, waarvan de smaak in de buurt komt van gerookte paling. 
Lekker serveren met Frietjes en salade
 
Wij zijn gek van foto's en zonder foto's is het niet gebeurd.
 
Klinkt lekker :)
 
bg4w3b.jpg

Klaar om gerookt te worden.
8zn2vc.jpg

Roken is klaar, een forel van de haak gevallen.
x3gx2c.jpg

Lekker en nog eens lekker.
Altijd een feest.
 
Houdt u ook zo van Polls en Enqu?tes?
O Nee, liever niet
O Nee, echt niet
 
Terug
Bovenaan Onderaan