BasBQ
Beef en Steak

Forel koud gerookt

 

Lankie010

Gemarineerd
Berichten
1.590
Goededag

Van het weekend forel koud gerookt.

Eerst 3 uur in twee delen zout ,daarna nacht in koelkast gedroogd.
Daarna 3 uurtjes gerookt met beukenmot.
IMG-20230520-WA0002.jpeg
20230520_115939.jpg

Tempratuur onder de 25 graden gehouden met icepack in de kamado.

Daarna 2 dagen geseald in koelkast.
Smaak was wat te zout.

Iemand ervaring met het koud roken van kleine stukken forel.
Hoelang ze in het zout/bruine suiker ze moeten liggen.

Groeten Erwin
 
Erg sumier de uitleg hoe je het hebt gedaan, daar kan ik weinig mee. 3 uur in 2 delen zout zegt me niet zoveel over de exacte hoeveelheid en verhouding.
Voor korte pekelsessies houden de meesten 80 gram zout per liter water aan en pekelen 1 a 1,5 uur.
Zalm pekel ik lang 5 a 6 dagen in een pekelbad van slechts 20-25 gram zout en 10-12,5 gram suiker per liter water en daar gaan nog wat kruiden bij.
Forel heeft wel een mooi kleurtje
 
Laatst bewerkt:
Erg sumier de uitleg hoe je het hebt gedaan, daar kan ik weinig mee. 3 uur in 2 delen zout zegt me niet zoveel over de exacte hoeveelheid en verhouding.
Voor korte pekelsessies houden de meesten 80 gram zout per liter water aan en pekelen 1 a 1,5 uur.
Zalm pekel ik lang 5 a 6 dagen in een pekelbad van slechts 20-25 gram zout en 10-12,5 gram suiker per liter water en daar gaan nog wat kruiden bij.
Forel heeft wel een mooi kleurtje
Heb de forel droog gepekeld ,twee delen zout 1 deel bruine suiker drie uur .

Ga volgende keer nat pekelen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan