Joris
Kooltjesharker
- Berichten
- 122
Na vorige week zondag een breekbrood gemaakt te hebben in de DO leek het me nu leuk om eens focaccia te proberen.
Gisteren broodmix gehaald bij de jumbo en vanmorgen aan de slag gegaan.
Eerst het deeg gemaakt, alleen vergeten lauw water te pakken ipv koud. Gelukkig heeft dat verder geen invloed gehad op het deeg. Op de verpakking stond dat je het deeg in 3 voorverwarmde cake/broodblikken moest verdelen... hmmm dat gaan we dus niet doen. We hebben immers niet voor nix een DO
Het deeg in 3 bolletjes in de voorverwarmde DO gelegd en een kwartiertje laten rijzen op een warme plaats.
Daarna het deeg over de bodem verdeeld, kuiltjes in het deeg gemaakt en 4 eetlepels olijfolie er overheen gedaan
En weer een kwartiertje laten rijzen.
Zelf nog wat ui, geraspte kaas en wat basilicum aan toegevoegd.
Op de verpaking staat dat ie op 230 graden 15 min moet. Ik heb dezelde hoeveelheid kooltjes aangehouden als bij het breekbrood 7 onder en 18 boven.
Na 15 min was ie nog niet goed. In totaal heeft ie er 25 min over gedaan.
En dit is het eindresultaat.
Hij smaakte heel lekker, ik denk alleen dat ik de volgende keer iets minder deeg gebruik. Hij was nogal dik en heb m liever iets dunner maar dat is ieder zn smaak natuurlijk.
Thanks 4 watching
Gisteren broodmix gehaald bij de jumbo en vanmorgen aan de slag gegaan.

Eerst het deeg gemaakt, alleen vergeten lauw water te pakken ipv koud. Gelukkig heeft dat verder geen invloed gehad op het deeg. Op de verpakking stond dat je het deeg in 3 voorverwarmde cake/broodblikken moest verdelen... hmmm dat gaan we dus niet doen. We hebben immers niet voor nix een DO


Het deeg in 3 bolletjes in de voorverwarmde DO gelegd en een kwartiertje laten rijzen op een warme plaats.

Daarna het deeg over de bodem verdeeld, kuiltjes in het deeg gemaakt en 4 eetlepels olijfolie er overheen gedaan

En weer een kwartiertje laten rijzen.
Zelf nog wat ui, geraspte kaas en wat basilicum aan toegevoegd.

Op de verpaking staat dat ie op 230 graden 15 min moet. Ik heb dezelde hoeveelheid kooltjes aangehouden als bij het breekbrood 7 onder en 18 boven.
Na 15 min was ie nog niet goed. In totaal heeft ie er 25 min over gedaan.


En dit is het eindresultaat.


Hij smaakte heel lekker, ik denk alleen dat ik de volgende keer iets minder deeg gebruik. Hij was nogal dik en heb m liever iets dunner maar dat is ieder zn smaak natuurlijk.
Thanks 4 watching