BasBQ
Beef en Steak

Flap steak (vinkenlap/bavette?)

 
 
 

Poetsertje

Pitmaster
Berichten
502
Wilde weer eens wat anders en de USA flapmeats keken me al 2 keer eerder aan
bij de Makro

Recept gevonden dat me interessant genoeg leek.

1,2 ltr rode wijnazijn
6 dl tequila
4 dl olijfolie
Sap van 8 limoenen
2 eetlepels knoflookpuree
320 gr bruine basterdsuiker
240 gr Jalapeno pepers / blik
1 bos koriander
1 dl Worcester saus
40 gr gemalen komijn
8 gr gedroogde oregano
240 gr versgemalen zwarte peper

Maar er stond niet bij voor welk gewicht aan vlees dit was.
Had 3x een pond, maar ging maar 1 pond bakken.
Heb het bovenstaande lijstje maar door 6 gedeeld.

Hoe was het?

ZALIG
Verrassend omdat de rodewijnazijn een aparte twist aan het vlees gaf.
Samen met de suiker ook verrassend zoetje.
Wel botermals, nog zachter dan een sucade.

Ook super kort gebakken, want dat las ik over al steeds weer terug.
2x 2 minuten en er weer af.
De kids vonden de smaak van de wijn (azijn) niet zo lekker.
Maar goed, zo probeer je wat. (En wat wij lekker vinden telt lekker zwaarder  8) )

Pica's

img5830b.jpg


img5832c.jpg


img5833i.jpg


img5836r.jpg


img5842g.jpg


Salsa er bij en patatjes...helemaal goed.
 
WOW, mooi stukje vlees! Ze hebben ook al een paar keer naar mij geroepen bij de Sligro en de Makro, dus volgende keer zal ik er maar ??n meenemen.
Marinade ziet er heel erg Mexicaans uit en is inderdaad erg veel, 6dl tequila!! Zonde ;)
 
Marinade in orginele recept is minstens voor 3-4 kg.
Dit had ook nog een keer door de helft gekunt of was voor 1 kg ook genoeg geweest.

Maar het was lekker zo.

Het is ook eigenlijk voor fajitas (dus samen met de salsa in een pannenkoekje)
Maar dat vond ik zonde.
 
Hoezo zonde? Wat is er mis met een tortillaatje gevuld met heerlijk vlees?
 
noskos zei:
Hoezo zonde? Wat is er mis met een tortillaatje gevuld met heerlijk vlees?

Niets, als het een restje zou zijn.
Maar om goed het vlees te proeven en de marinade te beoordelen eet ik het liever zo.
In een tortilla met de groente er overheen mengen de smaken zich te veel voor dat doel.
 
ik zou ook zo aanschuiven  ;)
 
Dat ziet er geweldig uit, en ik lust het zo maar in een wrap lijkt het me ook heerlijk!
 
Even een vraagje aan jullie

Je moet het vlees altijd haaks op de draad snijden.
Hoe hadden jullie hem gesneden aan de eerste twee foto's te beoordelen??
 
Ik zou hem in de lengte snijden zo te zien. de vezels lopen over de breedte aan je foto te beoordelen.
En de marinade is niet voor niets met een hoop heftige smaken, dit is een relatief goedkoop stuk vlees in Mexico dus vandaar, heftig kruiden en dan in een tortilla. En dan wel een maisttortilla en geen bloem!
 
Aha, dan heb ik hem toch goed gesneden.

Maar echt goedkoop is het niet (dat viel me eigenlijk wat tegen)
Sucade doet 9 euro/kg bij de makro, maar daar heb je 30% verlies.
Flapsteak doet 16 euro per kg, zonder verlies, dat is schoon.

Botermals dat wel.
 
Ja, dat betaal je voor US import, in de VS zijn dit gewoon incourante stukken die de "armere" Amerikanen kopen en de Latino's weten wel hoe ze met dit soort spul om moeten gaan.
Als je een "lokaal" stuk hier koopt zal het ook niet zo duur zijn. En dat hard en heet en heel dun snijden, dan moet je ook goede resultaten halen.
 
Even verplaats naar het receptendeel, kunnen we het later makkelijker vinden terug vinden :D
 
Poetsertje zei:
Aha, dan heb ik hem toch goed gesneden.

Maar echt goedkoop is het niet (dat viel me eigenlijk wat tegen)
Sucade doet 9 euro/kg bij de makro, maar daar heb je 30% verlies.
Flapsteak doet 16 euro per kg, zonder verlies, dat is schoon.

Botermals dat wel.
Kun je nagaan dat vlees verdwijnt in Nederland voor het grootste deel in de gehaktsnippers. Kosten 2,95 inkoop
 
He, verklap dat nou niet Bert.
Volgende keer haal ik een hollandse vinkenlap en maak een vergelijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan