- Berichten
- 66
Hallo BBQ-fans,
De afgelopen weken heb ik het nodige ge?xperimenteerd om mijn BBQ en bepaalde bereidingswijzen beter te leren kennen. Heb er ontzettend veel van geleerd. Gisteren was het de hoogste tijd om alles dat ik geleerd heb te combineren met een heerlijk gerecht uit het Weber Classics boek.
Mijn keuze was gevallen op de Flank Steak Rollade (uit het boek), McPeet patato's met rozemarijn (credits uiteraard voor McPeet) en maiskolven ingesmeerd met lekker olijfolie en bestrooid met zeezout vlokken.
Eerste de McPeet patato's 8 minuten gekookt, daarna een uurtje op een cederhout plankje indirect op 175 graden afgebakken en tot slot in folie gepakt en weggezet. Flank Steak vervolgens even aangezet op 200 graden direct, daarna 30 minuten indirect op 175 graden. Tegen het einde de maiskolven ernaast gelegd en de McPeet patato's nog even op hun plankje op de Q gelegd terwijl de Flank Steak in alu folie lag te rusten.
En wat was het lekker zeg! Wat is die Flank Steak rollade een fantastisch gerecht om te maken en wat een smaak. Werkelijk fan-tas-tisch! Echt een aanrader. En de McPeet patato's waren dit keer goed gelukt en ook erg lekker.
Tot slot nog even wat foto's als bewijs dat het geen fabel was, maar echt zo lekker
Flank Steak: gevlinderd, platgeslagen en voorzien van vulling
Aardappels en mais zijn bijna klaar
Vlees is klaar. Wat zag die er goed uit
Het bordje zoals opgediend. Simpel, maar oooohh zo lekker.
Niets om te in te vriezen, dan is er iets goed gegaan
Bedankt voor het kijken.
De afgelopen weken heb ik het nodige ge?xperimenteerd om mijn BBQ en bepaalde bereidingswijzen beter te leren kennen. Heb er ontzettend veel van geleerd. Gisteren was het de hoogste tijd om alles dat ik geleerd heb te combineren met een heerlijk gerecht uit het Weber Classics boek.
Mijn keuze was gevallen op de Flank Steak Rollade (uit het boek), McPeet patato's met rozemarijn (credits uiteraard voor McPeet) en maiskolven ingesmeerd met lekker olijfolie en bestrooid met zeezout vlokken.
Eerste de McPeet patato's 8 minuten gekookt, daarna een uurtje op een cederhout plankje indirect op 175 graden afgebakken en tot slot in folie gepakt en weggezet. Flank Steak vervolgens even aangezet op 200 graden direct, daarna 30 minuten indirect op 175 graden. Tegen het einde de maiskolven ernaast gelegd en de McPeet patato's nog even op hun plankje op de Q gelegd terwijl de Flank Steak in alu folie lag te rusten.
En wat was het lekker zeg! Wat is die Flank Steak rollade een fantastisch gerecht om te maken en wat een smaak. Werkelijk fan-tas-tisch! Echt een aanrader. En de McPeet patato's waren dit keer goed gelukt en ook erg lekker.
Tot slot nog even wat foto's als bewijs dat het geen fabel was, maar echt zo lekker

Flank Steak: gevlinderd, platgeslagen en voorzien van vulling

Aardappels en mais zijn bijna klaar

Vlees is klaar. Wat zag die er goed uit



Het bordje zoals opgediend. Simpel, maar oooohh zo lekker.

Niets om te in te vriezen, dan is er iets goed gegaan


Bedankt voor het kijken.