Beef en Steak

First time, First love?

Je moet helemaal door naar de 88C dus dat pullen komt goed.
Hoever is je snake?
Oh ja zo min mogelijk spieken ;)
 
Suc6 Maroc!
 
Frits zei:
Je moet helemaal door naar de 88C dus dat pullen komt goed.
Hoever is je snake?
Oh ja zo min mogelijk spieken ;)

aangezien de temperatuur begon te dalen heb ik maar een paar kooltjes bijgedaan. nu bestaat de snake nog uit een stuk of vijtien kolen
niet spieken is heeeeuuuuuuul moeilijk  >:(
 
maroc zei:
na ruim 4 uur een kern bereikt van 165 graden fahrenheit dus de glace erover,
ik heb het idee dat het vlees nog vrij stug is en vraag me dan ook af of het wel "gepulled" kan worden straks.

we zullen het zien de tijd zal het leren  8)
Het bindweefsel in het vlees gaat zo meteen 'gelatineren' ( bijna smelten )
Ik meen me te herinneren dat dat rond de 70 / 75graden is.

( vandaar dat mijn moeder altijd schouderkarbonade in de spaghettisaus deed, was v??l lekkerder dan gehakt, verspreid dan heerlijk < italian pulled porc :) )
 
hij gaf net 168 fahrenheit aan maar dat vind ik raar, dit gaf de kern 3 uur geleden ook al aan. ben er dan ook bang voor dat ik iets fout heb gedaan.
eerlijk gezegd laat mijn vertrouwen mij een beetje in de steek  >:(
 
Heb je de procureur strak ingepakt? zoniet even ipakken in een extra stuk folie? er mag geen lucht uit kunnen ontsnappen. De bbq mag nu ook wel iets hoger in temp

BTW je bent er wel bijna, je moet nog maar twaalf graden Celcius, dat kan heel snel gaan als hij ingepakt is!
 
Geduld komt allemaal goed, kan wat langer duren. maar komt allemaal goed  ;D
 
en je weet zeker dat je thermometer goed is?
 
dan zou ie goed moeten zijn ja  ;)
 
als deze toen tenminste 100 graden heeft aangegeven wel ..... :P
 
hoe staat het er nu mee?
 
Terug
Bovenaan Onderaan