- Berichten
- 37
Mijn eerste pulled pork op de pellet bbq.
Recept van de bbq helden, carolina rub en kansas city bbq saus.
Zaterdag spullen ingeslagen en bij mijn eigen slagertje een kilo procureur gehaald.
1 kilo inderdaad want we zijn maar met zijn drieën.
De rub samengesteld en het vlees eens even lekker gemasseerd.
misschien moet ik dat zelf ook weer eens laten doen.
De koelkast in en zondag om 10:00 eruit want om 11:00 word het startschot gegeven.
Stipt 11:00 de bbq op 105°C en het mooie stuk procureur op de grill met een slede met water onder de grill voor wat extra vocht, en vet opvang.
Stipt 12:00 tikt hij de 30°C aan, 13:00/55°C, 14:00/65°C, 15:00/72°C.
Tijd om hem als kadootje in te pakken, beetje appelepap erbij en gaan weer met die banaan.
16:30 tikt hij 92°C aan, iets te vroeg maar niet getreurd.
We wikkelen hem met folie en al in een handdoek en leggen hem in een koelbox.
17:30 Kansas saus maken en tafeltje dek je.
18:00 aanvallen na een wel geslaagd dag en een heerlijk resultaat
De carolina rub maak je met :
Recept van de bbq helden, carolina rub en kansas city bbq saus.
Zaterdag spullen ingeslagen en bij mijn eigen slagertje een kilo procureur gehaald.
1 kilo inderdaad want we zijn maar met zijn drieën.
De rub samengesteld en het vlees eens even lekker gemasseerd.
misschien moet ik dat zelf ook weer eens laten doen.
De koelkast in en zondag om 10:00 eruit want om 11:00 word het startschot gegeven.
Stipt 11:00 de bbq op 105°C en het mooie stuk procureur op de grill met een slede met water onder de grill voor wat extra vocht, en vet opvang.
Stipt 12:00 tikt hij de 30°C aan, 13:00/55°C, 14:00/65°C, 15:00/72°C.
Tijd om hem als kadootje in te pakken, beetje appelepap erbij en gaan weer met die banaan.
16:30 tikt hij 92°C aan, iets te vroeg maar niet getreurd.
We wikkelen hem met folie en al in een handdoek en leggen hem in een koelbox.
17:30 Kansas saus maken en tafeltje dek je.
18:00 aanvallen na een wel geslaagd dag en een heerlijk resultaat
De carolina rub maak je met :
- 2 eetlepels zout
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels gemalen komijn (Djintan)
- 2 eetlepels chillipoeder
- 2 eetlepels zwarte peper
- 1 eetlepel cayennepeper
- 4 eetlepels paprikapoeder
De kansas city bbq saus maak je met :
- ½ theelepel cayenne peper
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 200 ml ketchup
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel mosterd
- ½ eetlepel Worcestershire sauce
- 1 eetlepel stroop
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel olijfolie