Beef en Steak

First pulled pork

 
 

Peerke

Sprokkelaar
Berichten
37
Mijn eerste pulled pork op de pellet bbq.
Recept van de bbq helden, carolina rub en kansas city bbq saus.
Zaterdag spullen ingeslagen en bij mijn eigen slagertje een kilo procureur gehaald.
1 kilo inderdaad want we zijn maar met zijn drieën.
De rub samengesteld en het vlees eens even lekker gemasseerd.
🤔 misschien moet ik dat zelf ook weer eens laten doen.
De koelkast in en zondag om 10:00 eruit want om 11:00 word het startschot gegeven.
Stipt 11:00 de bbq op 105°C en het mooie stuk procureur op de grill met een slede met water onder de grill voor wat extra vocht, en vet opvang.
Stipt 12:00 tikt hij de 30°C aan, 13:00/55°C, 14:00/65°C, 15:00/72°C.
Tijd om hem als kadootje in te pakken, beetje appelepap erbij en gaan weer met die banaan.
16:30 tikt hij 92°C aan, iets te vroeg maar niet getreurd.
We wikkelen hem met folie en al in een handdoek en leggen hem in een koelbox.
17:30 Kansas saus maken en tafeltje dek je.
18:00 aanvallen na een wel geslaagd dag en een heerlijk resultaat

00252AA8-07B5-4177-B51C-CF4AA433BEDA.jpeg


F1CBB73F-C76F-47D2-A16D-70B3C322EEC7.jpeg


3ED3800A-4C10-4842-BA38-78776A857DAA.jpeg

5CBB4F64-06C5-4B0E-AA89-C55FBD283AA0.jpeg

7A9069BD-0A8B-4E04-8801-FA8EE0FE81E0.jpeg

De carolina rub maak je met :
  • 2 eetlepels zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels gemalen komijn (Djintan)
  • 2 eetlepels chillipoeder
  • 2 eetlepels zwarte peper
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 4 eetlepels paprikapoeder

  • De
    kansas city bbq saus maak je met :

  • ½ theelepel cayenne peper
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 200 ml ketchup
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ eetlepel Worcestershire sauce
  • 1 eetlepel stroop
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
.
 
Heerlijk. Ziet er geweldig lekker uit
Sticker Is verdiend denk,ik
 
Ik was net opzoek naar een saus, toen las ik dit. 👍
Gewoon koud de saus gemaakt? Of nog in een pannetje warm gemaakt?

16217969733414203600471608254783.jpg
 
Goed geslaagd, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Lekker hoor. Gefeliciteerd met je knorretje
 
Zo te zien hebben jullie kunnen genieten met z’n 3en
 
Leuke verslag van je PP-run, gefeliciteerd met je sticker.
Hier de eerste keer ook gestart met een klein stukje vlees trouwens maar dan hier op het forum geleerd :

PP heb je nooit teveel trouwens, de restjes kan je perfect invriezen of vacumeren en vervolgens invriezen en er zijn veel mogelijkheden om restjes op een originele manier te verwerken (loempia's, bitterballen, een PP-spaghetti).
 
PP heb je nooit teveel trouwens, de restjes kan je perfect invriezen of vacumeren en vervolgens invriezen en er zijn veel mogelijkheden om restjes op een originele manier te verwerken (loempia's, bitterballen, een PP-spaghetti).
Thx voor de tip, weer wat geleerd
 
Mooie run, met een mooi resultaat.
Ziet er uit om "op te eten"...

Proficiat met je welverdiende knorrie award.
 
Goed resultaat.
 
Tja ik heb niets toe te voegen het ziet er echt erg lekker uit deze run!
Mooie PP!
Gefeliciteerd met knor (y) 🔥 rie en mooie foto;s!
 
Terug
Bovenaan Onderaan