- Berichten
- 7.148
Nu (voor ons) het wedstrijdseizoen over is, tijd om nieuwe en/of andere dingen te proberen.
Vandaag kip met een variatie aan rubs, en naast dijen met bot ook eens filet gemaakt.
Deze mooie dag ook met mijn nieuwste aanwinst, de Fireboard thermometer/controller gespeeld.
WSM opgestookt met wat appelhout, rustig opschalen tot 150gr:
"Toevallig" heeft de Fireboard net zoveel probe ingangen als dat wij vandaag variaties aan kip hadden, dus in elk bakje een probe:
Vandaag voor het eerst de dikste probes gebruikt, voor wedstrijden zijn er speciale dunne voelers, om "probe-holes" te voorkomen:
Toen de kip gaar was, uit de bakjes en nog even op het rooster met de glaze:
Daarna nog het vervelendste van de dag; proeven... Burp
Nog wat plaatjes uit de Fireboard-app:
Opmerking bij het laatste plaatje; om een overshoot na het openen van de WSM te voorkomen had ik de max ventilatorsnelheid op 50% gezet, dit bleek wat voorzichtig.
Vandaar dat de temperatuur een tijdje onder zijn setpunt is blijven hangen. De kip heeft er niets van gemerkt
Vandaag kip met een variatie aan rubs, en naast dijen met bot ook eens filet gemaakt.
Deze mooie dag ook met mijn nieuwste aanwinst, de Fireboard thermometer/controller gespeeld.
WSM opgestookt met wat appelhout, rustig opschalen tot 150gr:

"Toevallig" heeft de Fireboard net zoveel probe ingangen als dat wij vandaag variaties aan kip hadden, dus in elk bakje een probe:

Vandaag voor het eerst de dikste probes gebruikt, voor wedstrijden zijn er speciale dunne voelers, om "probe-holes" te voorkomen:

Toen de kip gaar was, uit de bakjes en nog even op het rooster met de glaze:

Daarna nog het vervelendste van de dag; proeven... Burp
Nog wat plaatjes uit de Fireboard-app:



Opmerking bij het laatste plaatje; om een overshoot na het openen van de WSM te voorkomen had ik de max ventilatorsnelheid op 50% gezet, dit bleek wat voorzichtig.
Vandaar dat de temperatuur een tijdje onder zijn setpunt is blijven hangen. De kip heeft er niets van gemerkt
