BasBQ
Beef en Steak

festivalfood

 

blefke

Stoker
Berichten
354
Komend weekend gaan wij naar een bluesfestivalletje in Belgie.
Ik neem zoals altijd mijn Q mee naar een festival, maar wil eens iets anders gaan maken dan sate en spare ribs voor de hele club.
De ribs gaan zo wie zo mee, maar wil voor de tweede dag wat anders gaan maken dat relatief simpel, voedzaam, snel en lekker is.

Iemand tips?

Ik ga natuurlijk niet voor low and slow?..
Het wordt waarschijnlijk 35 graden pff moet er nu nog niet aan denken.


Greetz
Blefke
 
uuhmmm.. simpel, voedzaam, snel en lekker EN het wordt 35 graden...

ik zeg: BIER!!!! :D
(na een paar kasteeltjes heb je geen honger meer hoor  :p)
 
Ridevi71 zei:
uuhmmm.. simpel, voedzaam, snel en lekker EN het wordt 35 graden...

ik zeg: BIER!!!! :D
(na een paar kasteeltjes heb je geen honger meer hoor  :p)
Bier wordt in dit geval Jup zoals echte grillmasters dat op TV doen ;-)
En om het alcohol gehalte een boost te geven natuurlijk een flesje ouzo
Morgen spare ribs bestellen woensdag marineren donderdag voor grillen en vrijdag verder klaar maken en verorberen hahaha
En voor zaterdag weet ik nog niet Burgers zijn een goede optie snel lekker en voedzaam.
Bavetta of Picanha zou een zeer goede optie zijn geweest.
Lijkt mij erg lekker, maar een kameraad van mee neemt al jodenhaas mee.
Ik wil dan voor iets anders gaan.

Ieder geval al bedankt voor de tips ;-)

Blefke
 
moink balls / moink sloffen?
 
Banaan omwikkeld met spek, voor de vitamientjes?
 
Frits zei:
Bavette, Picanha
Picanha is wel een mooie (vrij snelle) bereiding. Ik had hem van het weekend na de TT in Assen, of het nu door een paar biertjes kwam of omdat je met een Primo niet zoals een weber de deksel erop kan doen, mijn word of warning

20150627_175636.jpg


Niks ernstigs aan over gehouden, maar het rook wat minder lekker =))
 
Ha, je bent niet de eerste..
 
waar gewerkt wordt........
 
Spare ribs zijn gemarineerd en verder besloten om bifteki's te gaan maken met een griekse salade erbij.


THX voor jullie hulp  ;)

Nog ev en een praktisch vraagje ;-)

Ga morgen voor het eerst de wga gebruiken, hoeveel flamy blokjes zou ik nodig hebben om de wga warm te krijgen.
Vrijdag maken we zoals vermeld bifteki's en zaterdag spare ribs.


Blefke
 
blefke zei:
Spare ribs zijn gemarineerd en verder besloten om bifteki's te gaan maken met een griekse salade erbij.


THX voor jullie hulp  ;)

Nog ev en een praktisch vraagje ;-)

Ga morgen voor het eerst de wga gebruiken, hoeveel flamy blokjes zou ik nodig hebben om de wga warm te krijgen.
Vrijdag maken we zoals vermeld bifteki's en zaterdag spare ribs.



Blefke

Ga je voor direct of indirect? Denk dat je met 15 briketten al een behoorlijk eind komt.
 
zowel de ribs als de bifteki's direct en indirect, waarvan de meeste tijd natuurlijk indirect.
15 suks zoveel op die kleine wga, had ik minder verwacht, maar ik ga het proberen.
de ribs zijn wel al voor gegaard. anders duurt het te lang, we gaan tenslotte voor de muziek ;-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan