BasBQ
Beef en Steak

Feestje - BBQ Tapas deel II

 
 
 

DanBras

Gemarineerd
Berichten
1.563
Na twee weken geleden de familie van mijn vrouw's kant over de vloer gehad te hebben voor een uitgebreide BBQ, was het deze zaterdag de beurt aan wat nichten, neef en wat aanhang (met o.a. een kritische Italiaan ;) ) van mijn kant. In totaal 17 man inclusief ons eigen gezin van 4 (eigenlijk 18 maar een ukkie van bijna 2 kan je nog niet meetellen :) ).

Iets wijzer geworden door de perikelen van vorige keer, dit keer besloten om nog meer van te voren voor te bereiden en een draaiboek op te stellen met per kwartier alle werkzaamheden. Het geheel was nog steeds erg druk om uit te voeren, maar was duidelijk strakker geregiseerd dan de vorige keer, hoewel je altijd dingen vergeet (cedar plankjes ruim van te voren in het water leggen) of tegen onvoorziene zaken aanloopt (je halve pan met laksausje voor de MOINKS over je fornuis heen mikken).
Maar al met al was het weer een zeer geslaagde dag!

Afgelopen woensdag al wat inkopen gedaan voor de ABT's bij Westlandpeppers. Is de enige foto van de inkopen en gewoon om een beetje te pochen dat het voor ons Hagenezen c.q. Randstadlieden soms ook voordelen heeft, tegenover al die lieden die van die mooie stukken vlees en kokosbriketten over de grens halen :p
De aardige meneer van Westlandpeppers was erg gul toen ik voor een tientje Jalape?os vroeg en mij vervolgens weer wegstuurde met 3.5kg. Even ter vergelijking; dit doosje had mij bij de Makro incl. BTW ongeveer ?110,- (!!!) gekost (?2.99 per 100gr excl.) Belachelijk dat ze dat bij de Makro durven te vragen, maar goed....dat is een andere discussie.
13722416013121.jpg


Na donderdag, vrijdag en zaterdagochtend een hoop te hebben voorbereid, was het zaterdag aan het begin van de middag zo ver om de MOINKS & Sea Turtle Eggs op de Q te leggen, zodat men vlak na aankomst al van het eerste hapje kon genieten.  De ribbels lagen toen al 2 uur vanaf 12.00 op de WSM op 2/3 van de eerste fase langzaam te garen.

Foto's zijn een beetje wazig doordat het lensje op mijn telefoon vies was, waar je dus pas acheraf achter komt als je ze gaat posten. Maar het gaat om het idee, toch?! ;)

14.00 - MOINK Balls & Sea Turtle Eggs klaar maken
20130629_142952.jpg


14.45 - MOINK Balls & Sea Turtle Eggs serveren aan onze gasten onder leiding van de lieftallige bediening :)
20130629_143843.jpg

20130629_143847.jpg


15.15 - Award Winning Potato Salad van de Sea Side Smokers
20130629_155254.jpg


15.30 - Koreaanse spiesjes van MarBQ (wat er van over was dan :) )
20130629_155317.jpg


16.30 - Crispy Chicken Fingers van Leo
20130629_165536.jpg


17.15 - Warm Gerookte Zalm (klein stukje brak helaas af, maar ach....)
20130629_1717290.jpg


17.30 - Bobby Flay's Cedar Planked Salmon
20130629_174434.jpg

20130629_174650.jpg


18.15 - ABT's & Gevulde Champignons van Boldeagle
20130629_181000.jpg


18.45 - Spareribs 3-2-1
20130629_183141.jpg


19.00 - Coleslaw & Komkommersalade met nieuwe lieftallige bediening
20130629_183236.jpg


19.30 - Memphis Burger Sliders
20130629_194807.jpg

20130629_194816.jpg


20.30 - Schaaltje Surf & Turf
20130629_203622.jpg


21.15 - Schaaltje Kipsateh (met pindasaus, gebakken uitjes en een stokbroodje)
20130629_213614.jpg


21.45 - Koffie/thee met spekkoek (niet gebeurd)

Het was dus weer een drukke dag, maar als ik mijn gasten moet geloven was het allemaal goed te eten. Volgende keer misschien toch iets minder gerechtjes. Heel misschien...... ;)
 
Wow wat een mega sessie van half drie tot negen aan een stuk eten. En zoveel gerechten ook, heb je van te voren lintwormen uitgedeeld  ;D ;D

Maar alles ziet er picobello uit Danny! Een prachtige sessie!
 
Een diepe diepe buiging Danny.....
 
Hulde Danny, Die foto's hielden niet op!! ik maar scrollen en scrollen!!
Supersessie, dikke pluim!! ;D
 
Wauw....wat een schandalig lekkere diversiteit. Prachtig gewoon.

Zag trouwens sea turtle eggs voorbij komen. Dat maar eens opzoeken, aangezien dat dat in het woordenboek van ondergetekende nog niet voorkomt, en het er als snack wel heel erg lekker uitziet.

Zo'n diversiteit, daar zijn dan toch wel meerdere BBQ's voor gebruikt?
 
Ik zat zelf al vol na 3 foto's haha
Maar wat ziet het er allemaal goed uit zeg
Hiervan ga ik zeker wat gerechtjes terug zoeken en maken ..
 
prachtige reportage Danny, wat heb je je gasten weer verwent
 
Zo Danny, je hebt goed je best gedaan. Meteen met stip gepromoveerd naar favoriet familielid nr 1 vermoed ik  ;D
Leuke combinaties ook om mensen eens iets anders voor te schotelen dan ze gewend zijn !
 
Super leuke rapportage! Ik heb over twee weken een feestje, ga hier wat ideeen van stelen ;-) Vanavond even rustig naar kijken vanaf de ipad, misschien heb ik nog vragen voor een receptje ;-)
 
Heb je het recept van de Koreaanse spiesjes van MarBQ? Ik kan deze niet zo vinden hier op het forum en ze zien er heerlijk uit!
 
Prachtig gedaan Danny. Je hebt het jezelf niet gemakkelijk gemaakt, maar "geslaagd met vlag en wimpel" noemen ze dat geloof ik ;)
 
Respect hoor Danny.  8)
Wat een geweldig feestje z?g.
Ziet er allemaal fantastisch uit.
Top  :)

Mac
 
Geweldig danny, wat heb je dat mooi voor elkaar gebokst. Goeie, leuke en spontane bediening ook lijkt me.
petje af ;D
 
Leuke barbeque met veel variatie van gerechten Top Danny
 
Terug
Bovenaan Onderaan