- Berichten
- 2.977
Ja, lekker decadent doen...
Ok, het bbq gehalte is misschien klein, maar dit is te leuk en lekker om niet te delen.
Croquetten (klinkt toch gelijk al beter dan kroket) van fazant. Je moet het maar verzinnen en waarom niet eigenlijk.
Ik had nog een kilootje fazantdijen in de vriezer zitten, dus ja waarom niet?
Als basis heb ik het recept van de pp croquetten van Noskos/ Frits/ Cees Holtkamp gebruikt.
Eerst de fazantdijen maar eens wat rook meegeven. En omdat ik echt een bbq smaak wilde, heb ik de Jerk kruiden van Noskos gebruikt.
Niet te lang, 20 minuten op 80-100 graden. Hierna de DO er op en de dijen kleuren. Uitje fruiten en het mocht weer terug in de DO.
Hierna kippenbouillon toegevoegd om het niet te droiv te maken en alles mocht 30 minuten pruttelen.
Voor het gemak binnen verder gegaan.
De fazantdijen uit de bouillon gehaald en deze natuurlijk apart gezet voor de roux, welke hierna gemaakt mocht worden.
Vanaf dit moment wist ik ook al dat er niet genoeg fazantsmaak in de bouillon zat en we dus maar gewoon fantastisch lekkere croquetten met fazantvulling gingen maken .
Room, eidooiers en bouillon er bij.
Gelatine er door.
De fazantdijen klein gesneden. Wat zit er eigenlijk toch weinig smaak aan fazant. Volgende keer pak ik gewoon kip of nog beter parelhoen .
Enfin we gaan voor de heerlijke kroketten. Nog wat tabasco, worcester, zout, peper, jerkkruiden.
Tabasco, worcester, zout, peper en jerkkruiden.
Een roux voor kroketten moet je echt overdreven hoog op smaak brengen, anders krijg je flauwe kroketten.
Dit mocht een nachtje afkoelen en opstijven in de koelkast.
De volgende dag ballen gedraaid van ongeveer 40 gram. Ja ik weet, het zijn bitterballen, maar croquetten klinkt beter .
En hierna door de dubbele paneermeel. Eerst gewoon paneermeel, hierna door het eiwit en door de panco.
Dit ging afgedekt in de vriezer om vervolgens hierna in porties in zakjes te verdelen.
En dan..... 5 minuutjes op 180 graden..
Ja ik heb gewoon een frituur, ga absoluut niet zitten prutsen met een pannetje en thermometer... .
En zoals ik al verwachtte, fantastisch lekkere ballen met fazantvulling.
De fazantsmaak was er niet, maar ze zijn zeker erg lekker.
Bedankt voor het lezen.
Ok, het bbq gehalte is misschien klein, maar dit is te leuk en lekker om niet te delen.
Croquetten (klinkt toch gelijk al beter dan kroket) van fazant. Je moet het maar verzinnen en waarom niet eigenlijk.
Ik had nog een kilootje fazantdijen in de vriezer zitten, dus ja waarom niet?
Als basis heb ik het recept van de pp croquetten van Noskos/ Frits/ Cees Holtkamp gebruikt.
Eerst de fazantdijen maar eens wat rook meegeven. En omdat ik echt een bbq smaak wilde, heb ik de Jerk kruiden van Noskos gebruikt.
Niet te lang, 20 minuten op 80-100 graden. Hierna de DO er op en de dijen kleuren. Uitje fruiten en het mocht weer terug in de DO.
Hierna kippenbouillon toegevoegd om het niet te droiv te maken en alles mocht 30 minuten pruttelen.
Voor het gemak binnen verder gegaan.
De fazantdijen uit de bouillon gehaald en deze natuurlijk apart gezet voor de roux, welke hierna gemaakt mocht worden.
Vanaf dit moment wist ik ook al dat er niet genoeg fazantsmaak in de bouillon zat en we dus maar gewoon fantastisch lekkere croquetten met fazantvulling gingen maken .
Room, eidooiers en bouillon er bij.
Gelatine er door.
De fazantdijen klein gesneden. Wat zit er eigenlijk toch weinig smaak aan fazant. Volgende keer pak ik gewoon kip of nog beter parelhoen .
Enfin we gaan voor de heerlijke kroketten. Nog wat tabasco, worcester, zout, peper, jerkkruiden.
Tabasco, worcester, zout, peper en jerkkruiden.
Een roux voor kroketten moet je echt overdreven hoog op smaak brengen, anders krijg je flauwe kroketten.
Dit mocht een nachtje afkoelen en opstijven in de koelkast.
De volgende dag ballen gedraaid van ongeveer 40 gram. Ja ik weet, het zijn bitterballen, maar croquetten klinkt beter .
En hierna door de dubbele paneermeel. Eerst gewoon paneermeel, hierna door het eiwit en door de panco.
Dit ging afgedekt in de vriezer om vervolgens hierna in porties in zakjes te verdelen.
En dan..... 5 minuutjes op 180 graden..
Ja ik heb gewoon een frituur, ga absoluut niet zitten prutsen met een pannetje en thermometer... .
En zoals ik al verwachtte, fantastisch lekkere ballen met fazantvulling.
De fazantsmaak was er niet, maar ze zijn zeker erg lekker.
Bedankt voor het lezen.
Laatst bewerkt door een moderator: