Beef en Steak

Fazant croquetten

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.977
Ja, lekker decadent doen... ๐Ÿ˜œ

Ok, het bbq gehalte is misschien klein, maar dit is te leuk en lekker om niet te delen.

Croquetten (klinkt toch gelijk al beter dan kroket๐Ÿ˜‚) van fazant. Je moet het maar verzinnen en waarom niet eigenlijk.
Ik had nog een kilootje fazantdijen in de vriezer zitten, dus ja waarom niet?

Als basis heb ik het recept van de pp croquetten van Noskos/ Frits/ Cees Holtkamp gebruikt.

Eerst de fazantdijen maar eens wat rook meegeven. En omdat ik echt een bbq smaak wilde, heb ik de Jerk kruiden van Noskos gebruikt.

08C560C3-C90C-4E4C-8586-62E8702A163D.jpeg


62D18E93-6CD5-48E3-B9CC-F504ACC2A376.jpeg


5238C498-8A3F-47AB-A358-8DA3EC78EAFF.jpeg


EF306A30-0FF3-4311-B31C-1187A1315C8B.jpeg


6B6B6355-EF4E-49F4-96F0-F30417777115.jpeg


69490963-0893-476A-B99B-2F3DA621ECA5.jpeg


Niet te lang, 20 minuten op 80-100 graden. Hierna de DO er op en de dijen kleuren. Uitje fruiten en het mocht weer terug in de DO.

C92F7544-C9EE-4DF5-BF49-76DE99FD2AF7.jpeg


BCB94755-0E15-4067-A873-F264D0ABA978.jpeg


Hierna kippenbouillon toegevoegd om het niet te droiv te maken en alles mocht 30 minuten pruttelen.

A337F28F-2B91-4438-A9A9-7EF69CB1AF4C.jpeg


FD7AA814-349C-43C4-BA78-81432D3677F6.jpeg


Voor het gemak binnen verder gegaan.
De fazantdijen uit de bouillon gehaald en deze natuurlijk apart gezet voor de roux, welke hierna gemaakt mocht worden.
Vanaf dit moment wist ik ook al dat er niet genoeg fazantsmaak in de bouillon zat en we dus maar gewoon fantastisch lekkere croquetten met fazantvulling gingen maken ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.

CA3CF501-7074-40EA-B31F-4E1713808650.jpeg


4452E4F7-A6B7-46E7-B6D2-7D75E3F4EA8B.jpeg


Room, eidooiers en bouillon er bij.

6773BE90-671C-493D-9E81-1A4B4EBD1CA6.jpeg


Gelatine er door.

B0367564-DB9A-4109-9792-5BE1A03A6F93.jpeg


De fazantdijen klein gesneden. Wat zit er eigenlijk toch weinig smaak aan fazant. Volgende keer pak ik gewoon kip of nog beter parelhoen ๐Ÿ˜‰.
Enfin we gaan voor de heerlijke kroketten. Nog wat tabasco, worcester, zout, peper, jerkkruiden.
Tabasco, worcester, zout, peper en jerkkruiden.
Een roux voor kroketten moet je echt overdreven hoog op smaak brengen, anders krijg je flauwe kroketten.

E4376060-B473-4490-8C19-1956E88F32D6.jpeg


Dit mocht een nachtje afkoelen en opstijven in de koelkast.

De volgende dag ballen gedraaid van ongeveer 40 gram. Ja ik weet, het zijn bitterballen, maar croquetten klinkt beter ๐Ÿ˜‚.

En hierna door de dubbele paneermeel. Eerst gewoon paneermeel, hierna door het eiwit en door de panco.

74C614F8-0420-49D6-BDF1-8C4442C8DCD9.jpeg


F2F3C491-31F1-4F26-A704-D1AF9F89549A.jpeg


5D97F357-AE35-444B-A616-EF618D68BCC2.jpeg


Dit ging afgedekt in de vriezer om vervolgens hierna in porties in zakjes te verdelen.

En dan..... 5 minuutjes op 180 graden..
Ja ik heb gewoon een frituur, ga absoluut niet zitten prutsen met een pannetje en thermometer... ๐Ÿ˜‰๐Ÿคฃ.

B551DF3E-7376-46D1-B963-D5E60B5AFC9A.jpeg


70383C41-DED6-411E-8143-431E69EB5757.jpeg

En zoals ik al verwachtte, fantastisch lekkere ballen met fazantvulling.
De fazantsmaak was er niet, maar ze zijn zeker erg lekker.

Bedankt voor het lezen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Prachtige reportage Remco! Ze zien er fantastisch uit. Let op dat bij het toevoegen van de gelatine de pan niet meer op het vuur staat, gelatine verliest zijn werking zodra het weer aan de kook komt.
Ben zo vrij geweest om de bijlagen als foto te plaatsen, dat verbeterd de leesbaarheid, heerlijke fotoโ€™s btw.
 
Ik lust wel van die ambachtelijke ballen!
Heerlijk met wat mosterd. ๐Ÿ˜‹
 
Lekker balletje zo , moet me er toch ook eens aan wagen om te maken ๐Ÿ˜‹
 
Prachtige reportage Remco! Ze zien er fantastisch uit. Let op dat bij het toevoegen van de gelatine de pan niet meer op het vuur staat, gelatine verliest zijn werking zodra het weer aan de kook komt.
Ben zo vrij geweest om de bijlagen als foto te plaatsen, dat verbeterd de leesbaarheid, heerlijke fotoโ€™s btw.

Ja klopt, de gelatine heb ik toegevoegd toen de inductie al uit stond. Denk dat de foto niet helemaal klopt ๐Ÿค”.
Het blijft een erg makkelijke toevoeging die gelatine.

Ps. Het topic was dubbel aangemaakt, in het andere stonden de foto's wel goed. Hoe? Geen idee ๐Ÿค”
 
Leuk gedaan Remco. Ik zie graag je kwartelbal reportage tegemoet ๐Ÿ˜œ
 
Ja klopt, de gelatine heb ik toegevoegd toen de inductie al uit stond. Denk dat de foto niet helemaal klopt ๐Ÿค”.
Het blijft een erg makkelijke toevoeging die gelatine.

Ps. Het topic was dubbel aangemaakt, in het andere stonden de foto's wel goed. Hoe? Geen idee ๐Ÿค”
Verdorie, had ik beter moeten kijken, had behoorlijk wat tijd gescheeld ๐Ÿคฃ
 
Dat ziet er weer heerlijk uit broer. Ik herinner me van vroeger dat er veel pezen in wilde fazant zit. Welke na stoven knetter hard worden. Heb je dat er nog uit kunnen vissen? Bij ons ging de fazant in zijn geheel in de pan. En moest zo uren pruttelen. Ik zal eens kijken of ik het handgeschreven recept van grootmoeder nog eens boven tafel kan krijgen.
Tijd dat ik eens een borreltje kom drinken bij je. Zulke ballen durf ik dan wel in de mond te nemen ๐Ÿ˜Ž
 
Deze aktie is volledig geslaagd. Deksels lekkere ballen. Uit ervaring weet ik dat het ook prima gaat met postduif en zijn neven. Ja erg lekker maar de snackbar moest er na controle wel voor dicht en een fikse boete (40 jaar geleden). Verkocht ze als rundvlees kroketten.
 
nice
ook bitterballen/kroketten/croquetten wil je niet meer uit de super als je ze eens zelf gemaakt heb.
lekker man.
heeeel lekker
 
Dit ziet er echt geweldig uit. Op de lijst ermee...
 
Ze zien er geweldig uit! Lekker kroketten, sorry ik bedoel croquetten ๐Ÿ˜
 
Remco en Bram. Ik sta iedere keer met verbazing te kijken wat jullie voor geweldig wild van de Q toveren.
Chapeau.
 
Dat ziet er weer heerlijk uit broer. Ik herinner me van vroeger dat er veel pezen in wilde fazant zit. Welke na stoven knetter hard worden. Heb je dat er nog uit kunnen vissen? Bij ons ging de fazant in zijn geheel in de pan. En moest zo uren pruttelen. Ik zal eens kijken of ik het handgeschreven recept van grootmoeder nog eens boven tafel kan krijgen.
Tijd dat ik eens een borreltje kom drinken bij je. Zulke ballen durf ik dan wel in de mond te nemen ๐Ÿ˜Ž
Ja klopt, maar uit luiheid heb ik gewoon fazantdijenvlees bij de Hanos meegenomen. Deze zijn geheel ontpeesd. Mocht je ooit nog eens fazanten hebben, kom ik ze wel ontpezen.

Remco en Bram. Ik sta iedere keer met verbazing te kijken wat jullie voor geweldig wild van de Q toveren.
Chapeau.
Als je goede aanvoer hebt, dan ga je vanzelf leuke dingen maken ๐Ÿ˜‰

Leuk gedaan Remco. Ik zie graag je kwartelbal reportage tegemoet ๐Ÿ˜œ
Haha, ik heb mijn vrouw beloofd eerst een vegetarische lading te maken. Ik denk paddenstoelen. Daarna heb ik nog wat andere ideeรซn... ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‚
 
Laatst bewerkt:
Dit ziet er fantastisch uit zeg. ๐Ÿ˜
 
Lekker Remco! Een bitterballetje op zijn tijd gaat er wel in, zeker als ze zelf gemaakt zijn ๐Ÿ˜
 
Terug
Bovenaan Onderaan